Baarsjes Actueel - Week 40

27 september t/m 3 oktober 2004

Spaans centrum houdt open dag

Centro Cultural de Hispanohablantes de Amsterdam (CCH) houdt zaterdag 2 oktober vanaf 16.30 uur open dag.

Projecten als 'Spaanstalige Ouderen Online' en 'Een Beter Leven' bieden ondersteuning aan Spaanstaligen om hun integratie en oparticipatie in de Nederlandse maatschappij te helpen bevorderen. De activiteiten bestaan voornamelijk uit cursussen, zoals Nederlands, Engels, computervaardigheden, dans, theater en yoga. Ook wordt er voorlichting en informatie gegeven aan voornamelijk ouderen.

CCH, Willem Schoutenstraat 1-A, tel. 618 58 28
www.hispinohablantes.nl

Bron: Weekblad De Echo d.d. 29-09-2004Bende rooft uit brievenbus

De politie van Amsterdam is gestuit op een bende West-Afrikanen die zich schuldig maakt aan fraude met gestolen bankbescheiden. Zes personen zijn inmiddels gearrseteerd en meerdere arrestaties worden verwacht.

De zwendelaars stalen met vervalste sleutels bank- of giroafschriften van bewoners in de buurt van de Willem de Zwijgerlaan. Met de informatie op de formulieren vroegen de oplichters bij de geldinstellingen telefonische autorisatie aan. Door te posten bij de brievenbussen kon deze persoonlijke informatie onderschept worden. De arrestanten werden op heterdaad betrapt toen zij probeerden de post te bemachtigen.

Bron: De Telegraaf d.d. 02-10-2004


nieuwspagina