Baarsjes Actueel - Week 53

27 december t/m 3 januari 2004

Meldpunt voor Moslims Baarsjes

De Turkse moskee Aya Sofia en de Pakistaanse moskee Ghousia Mashid willen een meldpunt voor 'moslimdiscriminatie' oprichten. Het meldpunt adviseert klagers hoe ze weerwoord kunnen geven of een gerechtelijke procedure kunnen beginnen.

De initiatiefnemers verwachten veel klachten over discriminatie, zowel op het werk als in het uitgaansleven. Het idee is ontstaan tijdens de gesprekken die stadsdeel De Baarsjes heeft gevoerd met lokale moskeeën, met name over vrijheid van meningsuiting. De synagoge en joods informatiecentrum Cidi hebben hulp aangeboden. Stadsdeelwethouder Henk Boes ziet een meldpunt ook wel zitten.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 29-12-2004Man overlijdt in politiecel

Een 32-jarige man is vrijdagavond overleden nadat hij even daarvoor in De Baarsjes meerdere malen om zich heen had geschoten.

De politie wist de man te overmeesteren. In een politiecel werd de man vervolgens onwel. Hij overleed korte tijd later in het ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van de politie was de man in ieder geval onder invloed van alcohol. De doodsoorzaak wordt onderzocht.

De man was eerder verwijderd uit een coffeeshop in de Witte de Withstraat wegens vuurwapenbezit. Toen hij daarna bij een ander koffiehuis werd geweigerd trok de man zijn pistool en begon om zich heen te schieten.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 28-12-2004

Zie ook: Politieberichten: =>
Amokmaker in cel overleden (27-12-2004)Straten De Baarsjes worden schoner

De straten in De Baarsjes zijn dit jaar schoner geworden, zo blijkt uit een onderzoekje van het stadsdeel.

Dat het stadsdeel vaker grofvuil is gaan ophalen (nu twee keer per week), grotere containers gebruikt, vóór het weekeinde vuil ophaalt en strenger optreedt tegen mensen die de regels overtreden, heeft blijkbaar vruchten afgeworpen. Volgens het stadsdeel helpt een betere voorlichting ook. Omwonenden van plaatsen met smerige containers krijgen een brief en dat zou helpen. Overigens staan er nog wel vuilniszakken náást de containers. Vandaar dat in de welkomsbrief voor nieuwe bewoners ook iets over de afvalregels wordt verteld.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 29-12-2004


nieuwspagina