Baarsjes Actueel - Week 44

31 oktober t/m 6 november 2005

Uitnodiging voor de open dag op zaterdag 5 november in ontmoetingscentrum De Krijtmolen

Voormalig café De Krijtmolen op de Baarsjesweg 167/hoek Chasséstraat, fungeert sinds de zomer als ontmoetingplek voor de buurt, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten op basis van gedeelde interesses.Op zaterdag 5 november kunt u van 12.00 uur tot 17.00 uur een kijkje nemen in De Krijtmolen. Bovendien kunt u hier informatie krijgen over de aanpak en de bijeenkomsten in het kader van het straatcontract van Speijk.

Op de open dag kunt u ook informatie krijgen over de Turkse vrouwengroep, over de extra activiteiten voor de jeugd en over het toezichthouderproject Betrokken Buurt Bewoners (BBB). De BBB-ers komen elke dinsdagmiddag bij elkaar en zoeken collega’s. Wilt u hieraan meedoen? Dan bent u van harte welkom op de BBB-bijeenkomst van dinsdag 8 november van 15.30 uur tot 17.00 uur in De Krijtmolen. Ook kunt u zich opgeven voor de cursus omgaan met overlastsituaties, welke op woensdag 9 november zal starten. De cursus bestaat uit twee dagdelen van 13.30 uur tot 16.30 uur en zullen plaatsvinden op 9 en 16 november.

Mocht u wel geďnteresseerd zijn, maar niet aanwezig kunnen zijn op zaterdag 5 november, dan kunt u altijd een keer binnenlopen in De Krijtmolen op woensdag van 12.00 – 14.00 uur of vrijdag van 10.00 – 12.00 uur op de open inloop. Eventueel kunt u ook een afspraak maken met een van onze medewerkers om een andere keer langs te komen. U kunt hiervoor contact opnemen met Stichting DOCK, telefoonnummer 020 – 689 38 88.

Bron: Persbericht Stichting DOCK d.d. 01-11-2005Gratis parkeren tijdens suikerfeest en andere feestdagen

Bewoners van stadsdeel De Baarsjes kunnen hun bezoekers op één van de vijf feestdagen een gratis parkeerkaart aanbieden. Het gaat om 3 november, 4 november (Suikerfeest), 3 december, 5 december (Sinterklaas) en 31 december (oudejaarsdag).

Met deze kaart kunnen bezoekers vanaf 9 uur 's morgens 24 uur parkeren in de Mercatorgarage (150 plaatsen beschikbaar voor deze actie). Bewoners kunnen de gratis dagkaart afhalen bij de balie van de parkeergarage, Mercatorplein 2a, op vertoon van legitimatie en geldig bankafschrift; zolang de voorraad strekt. In 2006 wordt onder de noemer 'sociaal parkeren' het aantal gratis parkeerdagen voor bezoekers verdubbeld, is het voorstel van het Dagelijks Bestuur in de begroting waarover de deelraad eind november besluit.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 28-10-2005Uitnodiging feestje La Rainbow/Plan West donderdag 10 november van 16.00 tot 18.00 uur

De eerste paal van vrijetijdscentrum La Rainbow/Plan West gaat de grond in. Graag nodig ik u dan ook uit voor een feestje op donderdag 10 november, van 16.00 tot 18.00 uur op het binnenterrein aan de van Speijkstraat (ingang op nummer 65). Kinderen zijn vanaf 15.00 uur al welkom voor het beschilderen van een heipaal.

De voorbereidingen voor het feestje zijn in volle gang. Samen met de aannemer Amstelvliet en De Combinatie organiseren we tal van activiteiten - voor jong en oud. En uiteraard zorgen wij voor lekkere hapjes en drankjes!

Kinderen en jongeren hebben actief bijgedragen aan het uiteindelijke ontwerp voor La Rainbow/Plan West. Graag wil ik dan ook met hen de eerste (beschilderde) paal slaan voor het nieuwe vrijetijdscentrum.
De komende maanden wordt er hard gewerkt op het binnenterrein. In april verwacht ik dat de bouwwerkzaamheden zijn afgerond, waarna begonnen wordt met de aanleg van de speeltuin. In de zomer is het nieuwe La Rainbow/Plan West dan af.

U komt toch ook op donderdag 10 november?
Ik hoop dat u donderdag 10 november van de partij bent! Laat u door slecht weer niet weerhouden, want een grote tent op het binnenterrein zorgt ervoor dat we met z'n allen droog blijven.
Heeft u vragen en/of opmerkingen over Plan West/La Rainbow, schroom dan niet mij tijdens de festiviteiten even aan te schieten!

Vriendelijke groet,

Arco Verburg,
PortefeuillehouderJohnny de Mol in De Baarsjes

Johnny de Mol is te zien als agent in café 't Stoplicht, samen met onder anderen Tygo Gernandt en Peter Faber deze weken in De Baarsjes te bewonderen.

Ze vertolken de hoofdrollen in de Talpa-politieserie Van Speijk. Deze serie wordt opgenomen in De Baarsjes en is vanaf december op tv te zien. regisseur Pollo de Pimentel, bekend van Oesters van Nam Kee en meiden van De Wit, koos het kruispunt de Jan Evertsenstraat/Admiraal de Ruijterweg, Witte de Withstraat en de Van Speijkstraat als locaties om opnames te maken voor de serie. Café 't Stoplicht, een koffiehuis op het Mercatorplein, een voormalig filiaal van ABN Amro, een krantendistributiecentrum, biljartcentrum Club 8 en snackbar Marja zijn onder andere plekken waar gefilmd wordt. De serie gaat over drama in een multiculturele wijk.

Bron: Weekblad De echo d.d. 02-11-2005


nieuwspagina