Baarsjes Actueel - Week 31

1 augustus t/m 7 augustus 2005

Rustpunten voor mindervaliden en ouderen op de Hoofdweg

Donderdag 4 augustus tussen 10:00 en 11:00 uur gaan oudere bewoners samen met de PvdA een rustbank plaatsen op de hoek van de Hoofdweg en de Postjesweg. Daarna zal er een inventarisatie worden gemaakt van plekken in de buurt die geschikt zijn voor uitrust bankjes.

“Ouderen en mindervalide worden vaak vergeten bij de invulling van de openbare ruimte” aldus Jos Roest van de PvdA de Baarsjes. “Een rustpunt richting de winkel, plein of activiteitencentra is voor deze groep geen overbodige luxe. Een rollator helpt bij het lopen maar is niet echt geschikt als zitgelegenheid. De afstanden zijn vaak te groot om in één keer te overbruggen”.

Het initiatief komt van een mindervalide bewoner: Mevr. Harten-Ford. Zij heeft met 30 bewoners van bejaardencentrum Nieuw Vredenburg aan de Postjesweg haar wens uitgesproken voor deze rustpunten. Daarnaast heeft zij een enquête gehouden onder bewoners van de Hoofdweg waarvoor hun deur een eventueel bankje zou kunnen staan. Het resultaat: maar liefst 68 bewoners zien graag een rustbankje voor hun deur!

De bankjes moeten goed toegankelijk zijn voor ouderen maar niet tot overlast leiden voor de buurt. Jos Roest: “Het moet geen hangplek voor jonger of fietsenstalling worden. We houden de eventuele overlast goed in de gaten”. Uiteindelijk moeten er meerdere rustbanken komen langs de Hoofdweg.

Bron: Persbericht PvdA De Baarsjes d.d. 03-08-2005.Subsidie voor Kunstbob

De kunstenares Lucienne Kleverlaan krijgt Euro 2000,- subsidie voor haar project Kunstbob.

'In elk mens zit een creatieve Bob', stelt Kleverlaan naar analogie van diverse Bob's. Zoals de alcoholvrije Bob en de AT5-Bob Ross: 'wordt kunst Bob en schilder mee aan Bob's wonderlijke Schilderwereld'. Ook Ymere en Stichting Beheer Mercatorplein dragen financieel bij, aangezien Kunstbobs aan het werk gaan op het Mercatorplein. Het schilderresultaat komt te hangen aan de steigers van Ymere bij de Edelsmedenschool.

De schildersmanifestatie Kunstbob zet het creatieve alter ego van voorbijgangers op de foto en vraagt hen vervolgens mee te schilderen aan een wereldbol op doek van bijna vijftig vierkante meter, onder begeleiding van kunstenaars. Dit gebeurt tijdens de Open Atelierroute in De Baarsjes op 1 en 2 oktober. De Open Atelierroute wordt op 30 september geopend door stadsdeelwethouder Arco Verburg in galerie Art & Nature.

Lucienne Kleverlaan organiseerde in De Baarsjes eerder de 'zeeslag Paint Game' en 'Show me your waste', een catwalk voor kunst met als thema 'afval'.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 29-07-2005.SJA Meidenplaza / Chebba Lounge de Baarsjes

Na de zomervakantie wordt Chebba Lounge de Baarsjes geopend. Dit is een onderdeel van SJA Meidenplaza en is een gezellig inloop- en activiteitencentrum voor en door Amsterdamse meiden van 12-21 jaar.

Je kunt internetten, loungen en andere meiden ontmoeten. Verder kun je deelnemen aan girlztalks, kickboksen, sport en fitness, workshops, huiswerkbegeleiding en excursies. Heb je zelf ook leuke ideeën? Laat je stem dan horen in de MAR (Meiden Advies Raad). Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan eens langs of neem contact met ons op. Het team van Chebba Lounge de Baarsjes hoopt je binnenkort te zien.

  

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 14.00-19.00 uur.
Info: Chasséstraat 60, 1077 JJ Amsterdam (dit is dus niet het adres waar Chebba Lounge komt!)
Email:
jamina.aolad@decombinatie-amsterdam.nl, nejma.elmaach@decombinatie-amsterdam.nl
Website: www.chebbameidenplaza.nl


nieuwspagina