Baarsjes Actueel - Week 18

2 mei t/m 8 mei 2005

Nieuw beeldmerk stadsdeel De Baarsjes

De wekelijkse advertentie in het Amsterdams Stadsblad is met ingang van deze week opgemaakt in de vernieuwde stijl van Stadsdeel De Baarsjes.Het nieuwe beeldmerk bestaat uit drie Andreaskruizen met daaronder een zwierig visje.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 04-05-2005Informatie avond De Corantijn

Op 17 mei zal tussen 20.00 en 22.00 uur opnieuw een informatie avond worden georganiseerd in de Corantijnschool, Corantijnstraat 4 te Amsterdam. Op deze avond zal de directeur Minke Westveer over de school vertellen en ouders met kinderen op de Corantijn over hun ervaringen met de school spreken.

Deze avond is een initiatief van lobbygroep Corantijn: In de Postjesbuurt is een lobbygroep van ouders actief die van de Corantijn een buurtschool willen maken. De Corantijn is de enige school in de gemengde Postjesbuurt maar dit is niet zichtbaar op het schoolplein en in de klassen. Veel ouders nemen de Corantijn niet in overweging omdat het een ‘zwarte school’ is. Dit hoeft niet zo te blijven.

Het eerste succes van de Corantijnlobby wordt zichtbaar: Ouders zijn enthousiast over het team, de onderwijsmethode, het gebouw en de kleinschaligheid van de school. Mensen vinden de lobbyactie: De Corantijn: een buurtschool voor iedereen een goed initiatief en willen de Corantijn ook onder de aandacht brengen van andere ouders. Kortom: Ouders kom ook kijken op 17 mei op de Corantijn, Corantijnstraat 4 en oordeel zelf.

Bron: Persbericht de Corantijnlobby d.d. 03-05-2005


nieuwspagina