Baarsjes Actueel - Week 14

4 april t/m 10 april 2005

Kunststraat krijgt steeds meer vorm

De nieuwe stadsdeelwethouder Arco Verburg opent vrijdag 8 april om tien voor vier in de Witte de Withstraat 148 de zevende galerie van De Witte Ruijter.

Het stadsdeel wil in deze straat 21 galeries opzetten. Vermoedelijk in juni worden op de kop van de Witte de Withstraat, waar nu nog een meubelzaak is gevestigd, zes of zeven galeries geopend. 'Dat tikt lekker aan', beaamt een woordvoerder van het stadsdeel De Baarsjes.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 06-04-2005

Zie ook:
Het VoorBeeld verhuist (02-03-2005)Autobrand op Admiralengracht

Op de Admiralengracht brandde in de nacht van zondag op maandag om half drie een auto uit.

Dat ging gepaard met een forse klap. Twee andere auto's raakten beschadigd. Wie inlichtingen heeft, kan met de politie bellen: 0900-8844.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 06-04-2005Hagens: 'Vespuccimarkt wil helemaal niet verhuizen'

Hoezo wil de Vespuccimarkt het liefst naar het Mercatorplein verkassen? De Vespuccimarkt wil gewoon in de Vespuccistraat blijven, en een echte weekmarkt worden.

In het Amsterdams Stadsblad van verlededen week refereerde raadslid Herman Crommendijk (GL) aan plannen van Vespuccimarkt om naar het Mercatorplein te verhuizen. Voor Jolanda Hagens, van het gelijknamige café in de Vespuccistraat, is dat het zoveelste misverstand, want de markt wil helemaal niet naar het Mercatorplein.

'Ik heb de indruk dat het stadsdeel de Vespuccimarkt wil laten uitsterven', zegt Jolanda Hagens. 'Het is hier alleen maar op vrijdag en zaterdag markt, dan staan er respectievelijk zo'n 40 en 72 kramen.'

Terwijl Jolanda, en met haar nog zo'n 3500 marktbezoekers die meer dan een jaar geleden hun handtekening hebben gezet, de markt graag naar zes dagen wil uitbreiden. 'Als je hier zaterdag komt, is er veel volk op de been, dan is er reuring in de straat, maar op dinsdag gebeurt er bijvoorbeeld niks. Dat is hopeloos.'

Volgens haar steekt het stadsdeel meer energie in het Mercatorplein dan in de Vespuccimarkt. 'Er zijn wel plannen voor een markt op het Mercatorplein, maar dat is maar voor één dag in de week. Maar ja, dat vertellen ze weer niemand. En een eendagsmarkt, wat heb je daar nou aan! Wat heeft de Kinkerstraat nou aan een dagje Ten Katemarkt; wat heeft de Javastraat nou aan een dagje Dappermarkt.'

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 06-04-2005Rommelmarkt

Op 12 april vanaf 10.00 uur is er een rommelmarkt in Nieuw Vredenburgh, centrum voor ouderen, Postjesweg 125.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 06-04-2005


nieuwspagina