Baarsjes Actueel - Week 32

8 augustus t/m 14 augustus 2005

Gedragsregels op basisscholen De Baarsjes

De vijf openbare basisscholen in De Baarsjes willen zich kunnen beroepen op gedragsregels voor de omgang met leerlingen. De ouders en leraren zijn akkoord met de gedragscode.

Lichamelijk straffen mag niet, ook geen pedagogische tik. De meesters en juffen zorgen ervoor dat zij niet apart zitten met een leerling. Ze maken geen opmerkingen over kleding en de hoofddoek mag, behalve bij de gymles.
Over de bol aaien en schouderklopjes geven mag, op schoot nemen niet vanaf tien jaar.

Omkleden voor zwemles of gym gebeurt vanaf groep 3 gescheiden en de leerkracht klopt aan voor hij of zij de kleedkamer binnenkomt.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 10-08-2005.La Rainbow en speelterrein open tot sloop

La Rainbow en speelterrein Plan West blijven tot 20 augustus open. Daarna start de sloop.

Vanaf augustus worden de activiteiten voortgezet op de speelplaats van basisschool De Meidoorn aan de Chasséstraat en op het Kortenaerplein. De jongeren krijgen na de zomer een mobiele bus om elkaar te blijven ontmoeten. Ook kunnen zij gaan beachvolleyballen of dansen in Activiteitencentrum Augustinus, Orteliusstraat 15.

Op 5 september start de sloop van vrijetijdscentrum La Rainbow op het binnenterrein aan de Van Speijkstraat om vervolgens aan de bouw van het nieuwe vrijetijdscentrum en speelterrein te beginnen. Het ontwerp voor het gebouw heeft het fiat van de welstandscommissie, mits de verdiepingsgevel met hout wordt afgewerkt in plaats van met baksteen. Ook het definitieve ontwerp voor het speelterrein is af. De wens van jongeren en buurtbewoners om het voetbalveld af te schermen is in het ontwerp gehonoreerd met een constructie die rondslingerende ballen opvangt. Het nieuwe centrum gaat open in juni 2006.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 10-08-2005.Mercatorplein Kinderfeest ondanks regenbuien groot succes

Het vijfde Grote Mercatorplein Kinderfeest, georganiseerd door de Stichting Beheer Mercatorplein en stadsdeelwerken de Baarsjes, was ondanks de vele heftige regenbuien en enkele stevige windstoten voor ongeveer vierhonderd kinderen weer een groot succes.

Bron/foto's: Alain Klein/Stichting Beheer Mercatorplein d.d. 08-08-2005.Terras kinderboerderij verwoest door brand

In kinderboerderij Uylenburg in het Rembrandtpark is vorige week tot twee keer toe brand uitgebroken.

Een korte maar hevige brand legde in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 juli een gedeelte van de kinderboerderij in de as. Het getroffen gebouw -de hooiberg- werd gebruikt voor de opslag van het terras, gereedschap en frisdranken. Deze materialen kunnen als verloren worden beschouwd. Bijna al het terrasmateriaal is verloren gegaan, waardoor de boerderij niet meer in staat is om een terrasje neer te zetten. Met dit terras werden extra inkomsten gegenereerd. De medewerkers van de boerderij hopen dat bedrijven en burgers hen financieel willen steunen om een nieuw terras te kopen.Kinderboerderij De Uylenburg in het Rembrandtpark

In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 juli werd er geprobeerd de stallen van de kinderboerderij in brand te steken. Ook in de dichtbijgelegen 7e Montessorischool aan de Nachtwachtlaan is vorige week twee keer gepoogd brand te stichten. De brandweer kon de schade in alle gevallen beperkt houden. De politie vermoedt dat er een verband is tussen de incidenten.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 03-08-2005.


nieuwspagina