Baarsjes Actueel - Week 2

10 januari t/m 16 januari 2005

Mandy Servais talentvolste jongere van De Baarsjes

De 23-jarige Mandy Servais is de winnaar van de Ymere-Baarsjes-prijs. De jury onder leiding van Mirjam Smeels, stadsdeelwethouder Onderwijs, riep haar unaniem uit tot talentvolste jongere.

Mandy mag met het prijzengeld van 15.000 euro haar talent voor modeontwerper verder ontwikkelen.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 12-01-2005Bouwput Baarsjes open voor publiek

Projectbureau A4 nodigt bewoners en omwonenden van de Postjeskade uit om op maandag 24 januari een kijkje te nemen in de bouwput in de straat.

Projectbureau A4, dat een onderdeel is van Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR) van de gemeente, is bezig met de aanleg van een nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie in het Westelijk Havengebied. Om al het afvalwater uit de stad daar naartoe te kunnen transporteren, moet 49 kilometer persriool dwars door de stad worden aangelegd. In augustus startte de aanleg van het stuk persleiding onder de Postjeskade door richting Surinameplein, met de bouwput tot gevolg.

Om meer te komen weten over wat zich allemaal binnen die bouwput afspeelt, zijn omwonenden vanaf één uur 's middags welkom bij de bouwkeet. Via een informatieve video wordt meer verteld over Project A4, waarna alle belangstellenden in veiligheidskleding worden gestoken om de bouwput te betreden.

Aanmelden voor een bezoek aan de bouwput Postjeskade kan via tel.nr. 460 31 13. Overigens organiseert het bureau nog meer activiteiten. In februari wordt een stuk persleiding (zinker) afgezonken in de Schinkel. en in maart volgen nog activiteiten rond de boring onder het IJ.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 12-01-2005Sigarenwinkel overvallen

Een gewapende en gemaskerde man heeft zaterdagochtend even na negenen een sigarenwinkel aan de Jan van Galenstraat overvallen.

De man kwam de zaak binnen, bedreigde de eigenaar met een vuurwapen en eiste geld. Met een onbekend geldbedrag en een aantal beltegoedkaarten verliet hij te voet de winkel. De Dader is spoorloos.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 12-01-2005


nieuwspagina