Baarsjes Actueel - Week 28

11 juli t/m 17 juli 2005

Speijkers met koppen!

Dat er onrust is op straat, daar zijn de meeste bewoners van de Van Speijkstraat en Van Kinsbergenstraat het wel over eens. Hoog tijd dat er werkelijk iets gaat veranderen, zeggen de meesten. Dat kan op de wijkactiedag op 17 juli van 14.30 tot 20.00 uur: dan kunnen er 'Speijkers' met koppen worden geslagen.

Op die dag worden er afspraken gemaakt die uiteindelijk worden opgenomen in een straatcontract. Alle bewoners, jong en oud, zijn van harte welkom om mee te praten. Maar natuurlijk ook bij de vrolijke activiteiten daarna. Dus denk mee, praat mee en doe mee op 17 juli!

Al geruime tijd is er sprake van jongerenoverlast in de Van speijkstraat en Van Kinsbergenstraat. Stadsdeel De Baarsjes, de politie, Stichting Dock (bewonersparticipatie) en De Combinatie (jongerenwerk) hebben daarom de handen ineen geslagen. In de afgelopen maanden zijn er met veel buurtbewoners, jongeren en ouders gesprekken gevoerd over de overlast. Naar aanleiding van de geïnventariseerde klachten, problemen en oplossingen is er in april een intentieverklaring getekend door diverse betrokkenen, waarin ze hebben aangegeven dat zij elkaar met respect willen behandelen en zij zich willen inzetten voor een prettige en leefbare straat. Om nu van de intentieverklaring tot concrete afspraken voor het straatcontract te komen, wil stadsdeel De Baarsjes met u de dialoog aangaan! Daarom vragen wij alle bewoners, jongeren en ouders uit de Van Speijkstraat en Van Kinsbergenstraat om deel te nemen aan de dialoogtafels die wij op 17 juli organiseren tussen 14.30 en 16.00 uur.

Natuurlijk is er op 17 juli ook voldoende gelegenheid om iets leuks met elkaar te doen en om elkaar wat beter te leren kennen! Vanaf 16.00 uur komen er muziekoptredens, pannawedstrijden, een luchtkussen, circus Elleboog, terrasjes en nog veel meer! Om 17.15 uur zal wethouder Henk Boes naar aanleiding van de uitslag van de dialoogtafels het conceptcontract presenteren.

Daarna is er nog tijd om na te praten en te eten. er komt een barbeque (halal en gewoon), een frisdrank-barretje en een terras. Het is de bedoeling dat iedereen wat eten meebrengt voor 'op of bij de barbeque'. Dat meebrachte eten kunnen we dan met elkaar opeten. Daarnaast krijgt iedereen die deelneemt aan de dialoogtafels een gratis bon voor een drankje en een patatje.

Bron: Extra Nieuwsbrief Chassébuurt juli 2005Geslaagd buurtfeest in de Postjesbuurt

Organisator Jos Roest is dik tevreden over het buurtfeest, dat zaterdag plaatsvond in de Postjesbuurt.

'Niet dat ik strubbelingen had verwacht, maar ik had niet gedacht dat het zomerfeest zó goed zou verlopen.'
Vorig jaar hiels de Curaçaostraat een buurtfeest om de onderlinge band te versterken, dit jaar kwam de Corantijn- en de Van Walbeeckstraat erbij.
''s morgens kregen tien kinderen visles en mochten ze van een omgehakte boom een totempaal maken. 's avonds was er een barbeque en traden er bandjes op. Zowel de kinderen als de ouders zorgden voor een goede sfeer.'

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 13-07-2005Marokkaans feest

Op de St. Augustinusschool wordt op woensdag 20 juli een Marokkaans feest gehouden.

Niet alleen kinderen, ook ouders en buurtgenoten zijn welkom op dit eindfeest. Het thema is Marokko.
St. Augustinusschool, Orteliuskade 5, van 09.00-12.00 uur.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 13-07-2005


nieuwspagina