Baarsjes Actueel - Week 37

12 september t/m 18 september 2005

MAJO Voetbaltoernooi wint Vrijwilligersprijs De Baarsjes 2005

Wethouder Arco Verburg maakte afgelopen zaterdag tijdens de Baarsjesdag op het Mercatorplein de winnaar bekend van de Vrijwilligersprijs De Baarsjes 2005.

De winnaar, de initiatiefnemers van de MAJO (maroc-joods) Voetbalmanifestatie, die vorig jaar op het Balboaplein plaatsvond, hebben met veel lef een evenement georganiseerd dat groepen die steeds meer tegenover elkaar lijken te staan, bij elkaar heeft gebracht. Het Marokkaans-Joodse voetbaltoernooi sloot goed aan bij de interesse van jongeren (voetbal), waardoor zij zelf graag een bijdrage leverden aan het evenement. Een aanpak die een positief effect heeft gehad voor het samenleven in De Baarsjes en die zeker navolging moet krijgen.

De prijs bestaat uit een beker, 500 euro en tevens wordt de winnaar geportretteerd in de campagne 'Wat doe jij voor de stad?'. De andere genomineerden waren De Lobbygroep Corantijn en de website www.verbaarsjes.nlErwin Brugmans tijdens de MAJO Voetbalmanifestatie

Tijdens de Baarsjesdag presenteerden allerlei organisaties zich in kramen en tenten; er waren workshops en discussies waar het publiek aan mee kon doen, en op het podium stonden naast dans- en muziekgroepen uit de buurt ook bekendere artiesten, zoals de 'Marokkaanse Frans Bauer' Rachid en Fouradi (R&B, Hip Hop).

Zie ook:
Foto's Baarsjesdag 2005Samen leven in de Chassébuurt

Op vrijdagavond 16 september om 20.00 start de praatgroep ‘Samen leven in de Chassébuurt’.

Doel van de praatgroep is elkaar beter leren kennen vanuit onderling respect. Niet vanuit problemen maar om de andere kant van elkaar te leren kennen. Zo ontstaat meer begrip. Er zijn in het totaal acht wekelijkse bijeenkomsten op vrijdagavond, van 20.00 tot 22.00 uur, Admiralengracht 86 (To Work Well). Elke week wordt een ander thema besproken. Thema’s zijn o.a. werk, veiligheid, respect, opvoeding en geloof. De groep zal een doorsnee zijn van de bewoners van de Chassébuurt. Deelname is gratis.

Aanmelden kan telefonisch: 06-40351727 of via e-mail: erik@toworkwell.nl (Erik Kluit). Meer informatie: www.toworkwell.nl of bel even.Toekomst Mercatorplein

Op woensdag 14 september 2005 vond in de Joop Westerweelschool een bijeenkomst plaats over de toekomst van het Mercatorplein.

Tijdens deze bijeenkomst konden bewoners, winkeliers, marktlieden en andere belanghebbenden aangeven hoe zij de toekomst van het Mercatorplein zien. Eén van de onderwerpen waar over werd gesproken, is een mogelijke verplaatsing van de markt van de Vespuccistraat naar het Mercatorplein. Vorige maand is over dit onderwerp een enquête gehouden over dit onderwerp onder bewoners, winkeliers, passanten en marktkooplieden. De resultaten van de bijeenkomst op 14 september en de enquête worden op 11 oktober in de commissie Stadsdeelwerken gesproken.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 15-09-2005

Zie ook:
Opknapbeurt Mercatorplein (27-07-2005)


nieuwspagina