Baarsjes Actueel - Week 24

13 juni t/m 19 juni 2005

Deelraad besluit tot sloop Admiralenblok

Protesten van de bewoners ten spijt, is de stadsdeelraad recentelijk accoord gegaan met de sloop en nieuwbouw van het Admiralenblok en het Entreeblok.

Met name het besluit om het Admiralenblok (Admiralengracht, Van Kinsbergenstraat en Lodewijk Boisotstraat) te slopen, wordt door de bewoners fel bestreden. 'We heben in de Chassébuurt een groot gebrek aan openbare ruimte', verdedigt stadsdeelvoorzitter Henk van Waveren het besluit. 'Zo kwamen we op het idee om het Admiralenblok te slopen. Konden we meteen een parkeergarage aanleggen.'
Volgens Van Waveren komt er voor de huidige bewoners een goed sociaal plan. 'Mensen die dat willen, kunnen terugkeren en als ze een koopwoning wensen, krijgen ze voorrang.' In totaal komen er tachtig koopwoningen en vijftig huurwoningen voor terug, waaronder twintig woningen voor ouderen.

Bewoner Alexander Kretzschmar is fel gekant tegen de sloop. ´Bij het Entreeblok kun je nog zeggen dat het om een slecht blok gaat, maar hier worden goede woningen gesloopt om wat openbare ruimte te scheppen. En dat voor een relatief klein pleintje, dat aan een drukke weg ligt. Niet erg geschikt voor kinderen.´ Bovendien moeten 120 gezinnen verhuizen, voegt hij er aan toe. Ér wordt wel gedaan alsof we een woning krijgen aangeboden, maar iedereen moet zelf gaan zoeken. Je krijgt hooguit voorrang.´

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 15-6-2005Expositie Carlos Rodriguez Fuentes Saenz

In de bibliotheek Mercatorplein is tot en met 30 juni een expositie van schilderijen van de Mexicaanse kunstschilder Carlos Rodriguez Fuentes Saenz.

Het zijn magisch-realistische werken met menselijke figuren. Carlos Saenz schildert al meer dan twintig jaar en heeft meerdere exposities achter de rug.
Bibliotheek Mercatorplein, Mercatorplein 89. Open maandag en donderdag 14.00-20.00 uur, woensdag en vrijdag 10.00-17.00 uur, zaterdag 11.00-16.00 uur.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 15-06-2005Steekpartij Baarsjesweg

Een 50-jarige man die probeerde een andere man op de Baarsjesweg neer te steken is gearresteerd. Dit gebeurde woensdagavond rond tien uur.

De agressief ogende man bedreigde een Turkse man voor een internetcafé terwijl hij een groot mes vasthad. Hij riep de Turkse man allerlei verwensingen toe en probeerde hem te steken. Het slachtoffer raakte wonder boven wonder niet gewond.

De overspannen man liep vervolgens weg naar de Bartolomeus Diazstraat waar hij voor een kroeg zijn fiets pakte. Op dat moment probeerden agenten de dader te bewegen zijn wapen neer te leggen. De messentrekker zag echter kans de horecagelegenheid in te vluchten. In het pand kon hij ingerekend worden door gebruik van pepperspray. Hij raakte hierbij licht gewond. De wijkteamrecherche van Bureau Surinameplein zoekt getuigen van het voorval. Contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 15-6-2005


nieuwspagina