Baarsjes Actueel - Week 46

14 november t/m 20 november 2005

Het Amsterdams Gouwe Ouwe Koor!

Zaterdag 26 november a.s. van 13.00 - 17.00 uur op het Mercatorplein.

Ga met een warm hart de herfst in en kom allen genieten van dit gemengde populaire koor. 70 koorleden en drie optredens. Een stukje nostalgie met liederen uit de jaren '70 - '80. Meezingen is toegestaan!

Georganiseerd door Stichting Beheer Mercatorplein e.o.
Cabralstraat 40 hs 1057 CH Amsterdam
tel./fax: 020-4124906/4125360Horeca langer open

De APV staat verruiming van de openingstijden van horeca toe. Met name zijn de openingstijden voor de avond- en nachtzaken verruimd.

Dagzaken, coffeeshops en hashcafés zijn hiervan uitgesloten. De horeca op locaties Postjesweg 1 (voormalige Edelsmedenschool), de Oostwand van het Mercatorplein, de Admiraal de Ruyterweg 56C en het Mercatorpark mogen 1 uur langer open blijven. Bij het Mercatorplein en de Postjesweg worden terrassen toegestaan, die ook 's avonds geëxploiteerd mogen worden.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 16-11-2005Aboutaleb bezoekt Corantijn - buurtschool voor iedereen!

In Corantijn, een openbare basisschool in de Baarsjes die jaren te boek stond als ‘zwarte’ school, zijn sinds september 2005 de kleuterklassen aan het mengen. Actieve buurtouders zijn begin dit jaar de Lobbygroep Corantijn gestart. Met resultaat: inmiddels hebben meer dan 15 ouders uit de Postjesbuurt hun kind ingeschreven bij de Corantijn en is de gemengde instroom in de kleuterklassen begonnen. Corantijn is op weg om een buurtschool voor iedereen te worden.

Ouders, schoolbestuur en directie zijn blij met dit succes en dat werd 9 november gevierd. De wethouder Onderwijs, Ahmed Aboutaleb, bezocht de school en sprak met ouders, schoolbestuur en directie. De wethouder wil graag ouders ondersteunen in hun acties voor gemengde scholen. De Lobbygroep deelde haar ervaringen met hem en bespraken ideeën over soortgelijke acties bij andere scholen en de manier waarop de gemeente deze kan ondersteunen.15 november en 16 mei 2006 organiseert de Lobbygroep weer een voorlichtingsavond.
  • plaats: De Corantijn, Corantijnstraat 4
  • aanvang: 20.00 uur.
Aanmelden en meer informatie bij:
Lobbygroep Corantijn: Margreth Hoek Vonk, e-mail:
mhoek@yahoo.com
Caroline Minke Westveer, directeur OBS Corantijn, tel. 020 - 6184430Oproep!!!

Aan alle lichamelijk en verstandelijk gehandicapten, ouders of begeleiders, chronisch zieken en mensen met psychische stoornissen, ongeacht leeftijd, geslacht of afkomst; word lid van het GEHANDICAPTEN OVERLEG PLATFORM de Baarsjes i.o.

Eerste vergadering woensdagmiddag 7 december, Mercatorplein 49, tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Daarna op iedere eerste woensdagmiddag van de maand.Uitnodiging Dialoogbijeenkomst Chassébuurt

Op donderdag 17 november van 20.00 tot 21.30 uur in Buurthuis Chassé, Chasséstraat 91.

Dialoogbijeenkomst voor bewoners en jongeren uit de Van Speijkstraat en Van Kinsbergenstraat die nog niet eerder hebben deelgenomen aan het traject. Doel is om samen te kijken welke afspraken en welk aanbod er in het straatcontract moet komen te staan.nieuwspagina