Baarsjes Actueel - Week 42

17 oktober t/m 23 oktober 2005

Stadsdeel De Baarsjes presenteert de begroting 2006

U bent uitgenodigd!

Speciaal voor bewoners en werkrelaties licht het Dagelijks Bestuur op donderdag 20 oktober om 16.30 uur het begrotingsvoorstel 2006 toe. Dit gebeurt in Galerie Meneer De Wit, Witte de Withstraat 8. U bent van hartelijk welkom!

Gebruik uw invloed; kom naar de deelraad!
De deelraad bespreekt het begrotingsvoorstel van het Dagelijks Bestuur op 1 november en besluit tijdens de begrotingsbehandeling op 29 en 30 november. aanvang 20.00 uur, raadzaal, Baarsjesweg 224. U kunt hier inspreken. Raadpleeg het begrotingsvoorstel op
www.baarsjes.amsterdam.nlRaadslid vaak weg: 20 procent gekort

Deelraadsleden in De Baarsjes die meer dan drie vergaderingen missen, worden 20 procent gekort op hun vergoeding.

Dat heeft de deelraad gisteren besloten, nadat uit onderzoek bleek dat er in het land veel 'spookraadsleden' zijn die niet of alleen komen om een handtekening te zetten voor hun toelage.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 19-10-2005Milli Görüs werft organen

Moskeevereniging Milli Görüs gaat via hun moskeeën moslims oproepen om zich aan te melden als orgaandonor. De Turkse organisatie wil ook speciale bijeenkomsten houden waar bezoekers een donorformulier kunnen invullen.

Milli Görüs reageert met de campagne op het verwijt van Hoogervorst (VWS) in maart van dit jaar. Hij gaf toen aan dat hij grote moeite heeft met mensen die om religieuze redenen geen orgaandonor willen zijn, maar wel een orgaan accepteren als zij er zelf een nodig hebben.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 19-10-2005Afvalstoffenheffing voor bedrijf zakt

Stadsdeel De Baarsjes wil het afvalstoffenhtarief voor ondernemers sterk verlagen als zij minder dan vijf vuilniszakken per week op de stoep zetten.

Tot nu toe betaalden zij 768 euro per jaar, dat wordt 384 euro. De deelraad moet er nog mee instemmen.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 19-10-2005Grofvuil

Bewoners van stadsdeel De Baarsjes mogen binnekort hun grofvuil al op de avond voor de ophaaldag op de stoep zetten.

Het grofvuil mag na negen uur op de stoep. In het stadsdeel wordt het grofvuil in elke straat twee keer per week opgehaald.

Bron: Metro d.d. 19-10-2005


nieuwspagina