Baarsjes Actueel - Week 29

18 juli t/m 24 juli 2005

Vrijwilligersprijs De Baarsjes 2005

Stadsdeel De Baarsjes vraagt bewoners en organisaties om vrijwilligersorganisaties voor te dragen voor de Vrijwilligersprijs De Baarsjes 2005. De prijs wordt uitgereikt op 10 september tijdens de tweede Baarsjesdag.

De prijswinnaar krijgt een beker, vijfhonderd euro en wordt geportretteerd in de campagne 'Wat doe jij voor de stad?' In 2004 won Kantara de prijs voor de themabijeenkomsten die de 'jonge Marokkaanse bruggenbouwers' organiseerden in De Baarsjes. Dit jaar heeft de jury bijzonder aandacht voor projecten die verschillende groepen bewoners met elkaar in contact brengen of moeilijk te bereiken doelgroepen betrekken.

Aanmeldingen: voor 30 juli 2005, doorgeven aan: Danielle Driessen, 020-67 07 700 of
driessen@nieuwemaan.nl.

Bron: Stadsdeel De BaarsjesRembrandtpark krijgt opknapbeurt

Het Rembrandtpark krijgt nu ook een opknapbeurt. De padenstructuur wordt verbeterd, beplanting opgeknapt, een rondje joggen behoort straks tot de mogelijkheden.Op de hoek van de Orteliuskade en de Jan Evertsenstraat komt een nieuwe ingang. Het basketbalveld maakt plaats voor nieuwe bomen en de betonnen trap verdwijnt. De opknapbeurt gaat eind dit jaar van start.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 20-07-2005Joop Westerweelschool krijgt Gouden Neus

De Joop Westerweelschool heeft afgelopen maandag een Gouden Neus uitgereikt gekregen omdat ze vijf jaar lang een recordbedrag aan geldhebben binnengehaald voor de CliniClowns.

De kinderen uit de groepen 3 t/m 8 hebben dit jaar 1800 euro opgehaald.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 20-07-2005Klantvriendelijke parkeerautomaten

Stadsdeel De Baarsjes gaat parkeerders vragen hoe de parkeerautomaten vriendelijker in gebruik kan worden.

Met haalbare wensen wordt rekening gehouden bij de vervanging van de huidige automaten. De Baarsjes vervangt volgend jaar alle parkeerautomaten voor automaten die klantvriendelijker, veiliger en energiezuiniger zijn. Daar is intussen 1.6 miljoen euro voor beschikbaar.

Bron: Het Parool d.d. 16-07-2005


nieuwspagina