Baarsjes Actueel - Week 38

19 september t/m 25 september 2005

Wordt Kunstbob

en schilder mee aan BOB's wonderlijke schilderwereld.

Schilder mee aan een grote wereldbol op een canvasdoek van bijna 50 vierkante meter op het Mercatorplein op 1 en 2 oktober. De instructies kun je lezen op
www.kunstbob.nl en op de dagen zelf als je je incheckt om mee te doen aan dit project.
Tijden: van 12.30 tot 14.30 uur of van 14.30 tot 16.30 uur. Op zondag komt er een speciaal afsluitingsprogramma.

Wat moet je doen om KUNSTBOB te worden?Ga naar de website www.kunstbob.nl en schrijf je in en geef aan welke dag je wilt komen. Als je je aan hebt gemeld op de website sta je ingeschreven als KUNSTBOB. Als bewijs van deelname krijg je een KUNSTBOB-festivalbandje op de dag zelf.Onthulling kunstwerk Willem de Zwijgerlaan

De onthulling van het kunstwerk van Sander Rood in de groenstrook van de Willem de Zwijgerlaan vond plaats op zondag 18 september om 15.00 uur door portefeuillehouder Kunst Arco Verburg.

De kunstenaar lichtte daar het kunstwerk toe. Het betreft de archeologische vondst van overblijfselen van een verloren gewaande beschaving.Na presentatie van de voorlopige ontwerpen van twee kunstenaars gaven buurtbewoners de voorkeur aan het ontwerp van Sander Rood dat een 'archeologische vondst' rond een zelfbedacht verhaal uitbeeldt.
Doorslaggevend waren de aansprekende en prikkelende vorm van het ontwerp, de duidelijke visie en de consistente uitwerking. Het stadsdeel stelt conform het beleid voor kunstopdrachten bij herinrichtingsprojecten 20.000 ter beschikking, dit is circa 1% van de herinrichtingskosten. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst legde eveneens 20.000 bij.

Zie ook: Kunst=> Openbare kunst in De Baarsjes=>
Kunstwerk groenstrook Willem De Zwijgerlaan


nieuwspagina