Baarsjes Actueel - Week 8

21 februari t/m 27 februari 2005

Skelterbaan voor Plan West

Jongeren zien het liefst een skelterbaan op het speelterrein Plan West in de binnentuin achter de Van Speijkstraat. Dit is de uitkomst van de bijeenkomst vorige week woensdag in Jongerencentrum La Rainbow.

Jong en oud tekenden voor groen en natuur. Verder varieerden de ideeën van pierebadje tot loungekantine. Ook waren er voorstanders van een jungletuin met klim- en klautermogelijkheden en een avonturenpark met geluidsobjecten.

Landschapsarchitect Sigrun Lobst gaat alle ideeën bestuderen, waarna ze met haar ontwerp terugkomt naar de brainstormers.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 23-02-2005Ouders willen zelf schoolklas 'verwitten'

In navolging van twee ouders, die met succes en klas op de St. Janschool in De Baarsjes hebben 'verwit', hebben enkele ouders van basisschool De Corantijn nu ook het plan opgevat om gezamenlijk hun autochtone kinderen ook naar een 'zwarte' school te sturen, in de hoop dat die 'witter' wordt.

Het initiatief heeft de warme steun van schooldirecteur Minkke Westveen van De Corantijn, die de autochtone invloed op haar school graag ziet binnenkomen. 'Ik dacht dat een goede zwarte school vanzelf wit zou worden, maar alleen de ouders kunnen een school verwitten', verklaart zij.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 23-02-2005'Water' thema van Juni Kunstmaand

De kunstenaars in De Baarsjes gaan voor de Juni Kunstmaand aan het werk met het thema 'water'.

Galerie Illuseum in de Witte de Withstraat heeft plannen voor een Sirenenfestival en nodigt buurtbewoners voor project Niagara uit een expositie te organiseren in hun eigen toilet of douche. Illuseum stelt vier symposia voor: over de zondvloed, bruggen, alternatieve watercirculatiesystemen en klimaatbepalende kometen. Bovendien kunnen etalages van galeries, winkels en woningen aansluiten. Stadsdeel De Baarsjes financiert Juni Kunstmaand dit jaar met 50.000 euro extra.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 23-02-2005'Na moskeecontract iedereen erbij halen'

De VVD uit De Baarsjes gaat komend weekend flyers uitdelen en in de brievenbussen stoppen met daarop tien uitgangspunten voor goed samenleven.

In de flyer staan de uitgangspunten van de partij over de verwachtingen die bewoners wat de VVD betreft ten opzichte van elkaar en de overheid kunnen koesteren. De liberalen willen zo het idee van een contract voor de samenleving'verder invullen. Eerder tekenden al de moskeeën in De Baarsjes een dergelijk contract met het stadsdeel.

De partij hoopt dat mensen via haar website zullen reageren op uitgangspunten als 'overheidsondersteuning is geen vangnet maar een springplank', 'ouders doen hun best hun kinderen Nederlandse normen en waarden te leren' en 'zoek elkaar eens op'.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 23-02-2005


nieuwspagina