Baarsjes Actueel - Week 12

21 maart t/m 27 maart 2005

St. Janschool exposeert in Historisch Museum

De tentoonstelling 'Stadse beesten' van het Historisch Museum toont vanaf 23 maart de stadsinsecten van de basisschool St. Jan.

De leerlingen uit groep 4 en 5 werkten met papier en collagetechnieken onder begeleiding van leerkracht en beeldend kunstenaar Merel Nip. Na de tentoonstelling zijn de stadsde beesten te zien in Galerie St. Jan.
In het voorjaar gaan kunstenaars op de St. Janschool met de leerlingen aan het werk voor de voorstelling 'Woeste Willem' in de Juni Kunstmaand.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 23-03-2005Paasbraderie Mercatorplein

Op Eerste en Tweede Paasdag wordt er een braderie op het Mercatorplein gehouden.

Een groot aantal standhouders biedt hun koopwaar aan. een greep uit het assortiment: kleding, sieraden, make-up, lederwaren, boeken, lingerie, cadeauartikelen, bedtextiel en hobbyartikelen.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 23-03-2005Fietscoureur in de Jan Evertsenstraat

Verschillende politie-eenheden moesten zondagavond uitrukken om een zeer recalcitrante fietser onder controle te krijgen. De man had meerdere overtredingen begaan.

De twintigjarige fietser reed met hoge snelheid over het trottoir in de Jan Evertsenstraat waardoor verschillende mensen opzij moesten springen. Hij reed door toen een motoragent hem aansprak. De agent kon de fietser klemrijden. De fietscrosser staakte zijn verzet echter niet en moest met assistentie van andere agenten onder controle worden gebracht. Uiteindelijk lukte het de dienders de man in de boeien te slaan. Hij werd overgebracht naar een politiebureau. In de loop van de avond werd de fietser met verschillende bekeuringen heengezonden.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 23-03-2005


nieuwspagina