Baarsjes Actueel - Week 34

22 augustus t/m 28 augustus 2005

Kritisch bouwpanel gezocht

Om de bouw van het nieuwe Vrijetijdscentrum en speelterrein Plan West op het binnenterrein aan de Van Speijkstraat zo goed mogelijk te laten verlopen, wil het stadsdeel een panel samenstellen met kritische buurtbewoners die de sloop- en bouwwerkzaamheden willen volgen. De bedoeling is dat het panel één keer per maand bij elkaar komt.

Sinds gisteren is het hele binnenterrein afgesloten om de sloop voor te bereiden en zijn de speeltuin en jongerencentrum La Rainbow voor een jaar lang gesloten. Jongeren kunnen in het activiteitencentrum Augustinusschool meedoen aan activiteiten.

Speeltuinactiviteiten worden door speeltuinmedewerkers georganiseerd in onder andere basisschool De Meidoorn in de Chasséstraat en het Kortenaerplein. Na de vakantie is de ontmoetingsplaats een bus, het mobiele jongerencentrum.

Buurtbewoners die zich op willen geven voor het panel kunnen contact opnemen met Helen Sanderson via telefoonnummer 5892465.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 24-08-2005.

Zie ook:
La Rainbow en speelterrein open tot sloop (10-08-2005)Illegale kap Aya Sofia

Stadsdeel De Baarsjes heeft aangifte gedaan bij de politie na illegale kap van drie coniferen en een wilg bij het bouwterrein Aya Sofia.

De sloper van woningbouwcoporatie Het Oosten zou bij het bouwterrein Aya Sofia vier bomen gekapt hebben terwijl een bezwaarbehandeling liep tegen de afgegeven kapvergunning.
Eén van de bezwaarmaaksters attendeerde het stadsdeel terwijl de bomen in de achtertuin van twee gesloopte panden werden omgezaagd. De politie heeft een proces verbaal opgemaakt.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 24-08-2005.Sport en funtoer

Van 30 augustus tot en met 2 september is in de Jan van Galen hal de sport en funtoer voor jeugd tot en met 13 jaar.

Kinderen uit De Baarsjes kunnen mee vanaf het Mercatorplein om 11.30 uur met sportbuurtwerk De Baarsjes. Deelname is gratis.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 24-08-2005.


nieuwspagina