Baarsjes Actueel - Week 4

24 januari t/m 30 januari 2005

Klachtenreglement voor De Baarsjes

Wie vanaf 1 februari iets te klagen heeft bij de stadsdeelorganisatie van De Baarsjes weet dat zijn klacht uiterlijk binnen zes weken behandeld wordt.

Dat bepaalt het nieuwe klachtenreglement van het stadsdeel. Klachten kunnen schriftelijk, telefonisch of per e-mail worden doorgegeven en gaan over bijvoorbeeld wegonderhoud of parkeren. Vanaf 1 april kan klagen ook via de website van het stadsdeel.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 26-01-2005Ontwerpmiddag speelterrein Plan West

Help jij mee speelterrein Plan West te ontwerpen? Doe je mee? Teken je een nieuwe speelterrein? Of maak je een rap over hoe fijn het er kan zijn?.

Voor wie is de ontwerpmiddag?
Iedereen die mee wil helpen aan het ontwerp voor een nieuw speelterrein is van harte welkom!.

Wanneer?
Woensdag 9 februari van 13.30 tot 16.00 uur
Vrijetijdscentrum La Rainbow
(Ingang poort Van Speijkstraat 33)

Programma:
13.30 uur Welkom door Portefeuillehouder Henk Boes met koffie/thee/fris
13.45 uur Presentatie van Sigrun Lobst, landschapsarchitect. Spelen in het groen, hoe ziet dat er uit?
14.00 uur Zelf aan de slag in kleine groepjes. Tekenen, collages, rappen, gedichten, er is van alles mogelijk
14.45 uur Pauze met koffie/thee/fris en wat lekkers
Ouders met kleinen kinderen kunnen in de pauze al weggaan indien gewenst
15.00 uur Presentatie per groep: hoe ziet jullie speelterrein er uit?
15.45 uur Afronding. Hoe gaat het verder? Wie wil er straks meehelpen?
16.00 uur Afsluiting met hapje en drankje

Aanmelden?
Stuur een e-mail naar
stadsdeel@baarsjes.amsterdam.nl t.a.v. secretariaat onderwijs of bel 020-589 24 90Aya Sofia partner in de strijd tegen extremisme

De Aya Sofia moskee maakt een handleiding voor imams en moskeevoorzitters om radicalisering onder jongeren tegen te gaan.

De bestuursleden en imams beschrijven in het protocol wat te doen als blijkt dat jongeren neigen naar extremisme. Ze gaan in gesprek met jongeren die plotseling hun kledij veranderen, zich afzonderen of juist fel gaan discussiëren. Ook onverdraagzaamheid en reizen naar conflictlanden zijn signalen en worden besproken.

De imams wijzen de jongeren op de gevolgen van hun gedrag voor andere moslims. Helpt dit niet, dan wordt de politie ingeschakeld. De handleiding moet eind deze maand op papier staan.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 26-01-2005Benefietmassage voor tsunami slachtoffers

De praktijk Admiralengracht houdt zondag 30 januari van 11.00/18.00 uur benefietmassages voor de slachtoffers van de tsunami.

Bezoekers kunnen kiezen tussen stoelmassage en voetreflexmassage. De massage kost tien euro per tien minuten. De opbrengst gaat geheel naar Azië. Het is een gezamelijke actie van De Praktijk voor Massage en Natuurgeneeswijzen en To Work Well. Tevens worden er sieraden verkocht door El Topo, waarbij twintig procent van de opbrengst naar giro 555 gaat. Het adres is Admiralengracht 86.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 2601-2005Mercatorplein krijgt opknapbeurt

Stadsdeel De Baarsjes gaat onderzoeken of de markt in de Vespuccistraat verplaatst kan worden naar het Mercatorplein.

De markt loopt al jaren slecht en verplaatsing naar het centrale plein van De Baarsjes is een vurige wens van een flink deel van de ondernemers. Ook bekijkt het stadsdeel of het Mercatorplein verlevendigd kan worden met een nieuwe horecazaak met terras, en is er aandacht voor het straatmeubilair. Voor dit gebied is dit jaar een half miljoen beschikbaar..

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 26-01-2005


nieuwspagina