Baarsjes Actueel - Week 30

25 juli t/m 31 juli 2005

Opknapbeurt Mercatorplein

Stadsdeelwethouder Arco Verburg gaat bewoners en winkeliers raadplegen over de opknapbeurt voor het Mercatorplein. Hij nodigt met nadruk juist die bewoners uit die zich er zorgen over maken dat te veel geld naar het Mercatorplein gaat.

Verburg wil met hen op 8 september het Mercatorplein ter plekke aanschouwen, voorafgaand aan een inspraakavond. Op dit moment is niet meer dan vijf ton beschikbaar om de slijtage na zeven jaar intensief pleingebruik te herstellen en om de stadskant van het plein een nieuwe swing te geven.

De politieke partijen in de deelraad besluiten in november of ze vanaf 2006 een extra kwaliteitsimpuls aan het Mercatorplein en omgeving willen geven.

Bewoners en winkeliers rondom het Mercatorplein krijgen deze zomer via een enquête van de Dienst Onderzoek en Statistiek (O+S) een aantal vragen voorgelegd over de kwestie: moet bijv. de markt van de Vespuccistraat naar het Mercatorplein?

Bron: Weekblad De Echo d.d. 27-07-2005.Sportmiddag groot succes

Traditiegetrouw was de door Sportbuurtwerk en SBM georganiseerde sportmiddag ter ere van het begin van de "Grote Vakantie" op het Mercatorplein een succes.

Het Zweeds Loopspel, straatvoetbal, skates, stelten, minifietsjes en het springkussen een beproefd recept waarvan circa 150 kinderen, gratis, genoten op deze mooie zaterdagmiddag. Dit terwijl vader of moeder vanaf een terras in de zon of vanonder de Japanse Kers ook even het vakantie gevoel mochten proeven.

  

Verslag/foto's: Alain Klein/Stichting Beheer Mercatorplein.Avondklok in De Baarsjes

In De Baarsjes wordt een avondklok ingevoerd om de overlast van een groep hangjongeren in de Van Speijkstraat tegen te gaan.

's Zomers mogen ongeveer vijftien Marokkaanse jongeren na tien uur geen lawaai meer maken op straat. In de winter geldt een avondklok van 20.00 uur. De Buurt Betrokken Bewoners (BBB'ers), zestien vaders, broers en buren, houden toezicht op de groep raddraaiers. 'De gemeente heeft er niets mee te maken', zegt Joke Padmos van het stadsdeel. 'Het is een initiatief van de bewoners. Het is geweldig dat zij afspraken maken'.

Bron: Metro d.d. 25-07-2005.

Zie ook:
Speijkers met koppen! (13-07-2005)Ex-bank ABN AMRO te zien in tv-serie

Egmond Films maakt van het voormalige bankgebouw ABN AMRO aan de Admiraal de Ruijterweg een politiebureau voor de tv-serie Van Speijk.

De casting is druk bezig. De opnames zijn in het najaar en Talpa start de uitzending in januari.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 27-07-2005.


nieuwspagina