Baarsjes Actueel - Week 39

26 september t/m 2 oktober 2005

Uitnodiging: Als ik het waard ben

Thema-ochtend voor vrouwen over huiselijk geweld door Kantara in samenwerking met Mozaïek.

Als ik het waard ben, dan:
  • Luister ik naar mijn man, zonder mijzelf te verloochenen;
  • Ken ik mijn plichten, zonder mijn rechten te verliezen;
  • Ben ik vrij, vrouw, en geliefd.
Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer gepleegd is.
Door middel van een gast-spreekster en een korte film willen we alle vrouwen in De Baarsjes, ongeacht hun etnische achtergrond, de gelegenheid geven om hierover, onder professionele begeleiding, met elkaar in gesprek te gaan.
Alle vrouwen, ongeacht of ze zelf slachtoffer zijn of niet, zijn van harte welkom

29 september 2005 vanaf 9:00 tot 12:00 uur
Vrouwencentrum Mozaïek
Balboastraat 18, AmsterdamEerste Ramandan Festival in teken van kennismaken

Op 5 oktober start dit jaar de vastenmaand Ramadan. In deze maand staat voor miljoenen moslims wereldwijd het tonen van respect voor de medemens en voor God centraal. Dit jaar wordt de vastenmaand aangegrepen om het eerste Ramadan Festival van Nederland te organiseren.

Op diverse locaties in Nederland, met als focus Amsterdam, vinden gedurende de gehele Ramadanmaand Iftar-bijeenkomsten, lezingen en loungeavonden plaats. Hiernaast zullen islamitische gezinnen hun deuren openen voor niet-moslims voor een gezamenlijke Iftar. Dit is een traditionele maaltijd die moslims na een dag vasten nuttigen om het vasten te doorbreken. Moslims en niet-moslims leren over elkaar en van elkaar en gaan met elkaar in gesprek. Het Ramadan Festival is er voor iedereen, moslims en niet moslims.

Zie ook:
www.ramadanfestival.nlUrban Dance Festival 2005

Op zondag 25 september van 13.00-19.00 uur vond op het Balboaplein het Urban Dance festival plaats, de opvolger van het Marokkaans-Joods voetbaltoernooi.

Op verzoek van verschillende bevolkingsgroeperingen speelden dit jaar ook Turkse, Surinaamse, Nederlandse en meidenteams teams mee. Na het voetbal was er een modeshow van de meiden uit De Baarsjes, Rap, Battles, Breakdance en Buikdance. Om 17.15 uur begon een DJ marathon en breakdance. Verder waren er workshops buikdansen, hennaschilders, haarvlechtsters en make-up specialisten. Muzikale helden voor fijnproevers waren ondermeer de Surinaamse DJ iszy, DJ MARATHON, de Rijmkanibalen, M.C. Stieba en de Cabina band Snipes.

Zie ook:
Foto's Urban Dance Festival 2005


nieuwspagina