Baarsjes Actueel - Week 13

28 maart t/m 3 april 2005

Bewoners kunnen onderwerp op deelraadagenda plaatsen

Bewoners van stadsdeel De Baarsjes kunnen voortaan zelf een eigen onderwerp op de agenda van de deelraad plaatsen. Dit heet het burgerinitiatief.

De deelraad stemde op dinsdag 22 maart vóór. VVD en CDA stemden tegen het voorstel van GroenLinks. Burgers vanaf zestien jaar moeten door dit instrument beter betrokken raken bij de stadsdeelpolitiek.

Om een burgerinitiatief in te dienen moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Het verzoek moet ten minste door 150 medestanders worden ondersteund. Het onderwerp moet onder de bevoegdheid van het stadsdeel vallen en de afgelopen twee jaar mag er geen besluit over zijn genomen. Vragen, klachten en bezwaren waar al een regeling voor is, vallen buiten het burgerinitiatief. Het verzoek moet schriftelijk worden ingediend.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 30-03-2005Art & Nature

In galerie Art & Nature, Admiraal de Ruyterweg 9, is tot 16 april de tentoonstelling 'Lijdzaamheid' te zien.

De fotocollages met als thema de week voor Pasen zijn van Gerard de Bruin. In de voormalig leegstaande winkels exposeren en werken vier kunstenaars. Naast Gerard de Bruin zijn dat Hans Willemse met plantaardige objecten, Wink Einthoven met fotoconstructies en Daniëla Berghof met schilderijen en digitale fotoprints.

Open: vrijdag en zaterdag van 13.00-17.00 uur.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 30-03-2005Open Dag Aya Sofia

Moskee Aya Sofia houdt woensdag 30 maart een open dag in het Broederhuis aan de Postjesweg 124.

De Turkse moskee is hier gehuisvest voor drie jaar, daarna gaat de Aya Sofia naar de toekomstige Westermoskee op het voormalig RIVA-terrein.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 30-03-2005Voorbijganger doet lugubere vondst in Amsterdam

Een lugubere vondst in de Kostverlorenvaart bij de Kinkerbrug deed woensdagmiddag de buurt opschrikken.

Een voorbijganger heeft woensdagmiddag een lugubere vondst gedaan in de Kostverlorenvaart in de Amsterdamse wijk Oud-West. Rond het middaguur zag de man een been in het water langs de Tweede Kostverlorenkade drijven. Hij meldde zijn ontdekking bij de politie die het lichaamsdeel vervolgens uit het water viste.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het been mogelijk afkomstig is van een man met een leeftijd tussen de 35 en 50 jaar oud. Op het lichaamsdeel zijn geen sporen aangetroffen die wijzen op een misdrijf. De politie heeft de zaak in onderzoek.Foto: I. Ferwerda

Bron: De Telegraaf d.d. 31-03-2005


nieuwspagina