Baarsjes Actueel - Week 48

28 november t/m 4 december 2005

Mercatorplein krijgt opknapbeurt

Het Dagelijks Bestuur van De Baarsjes wil een levendiger Mercatorplein. Als het aan het Dagelijks Bestuur van De Baarsjes ligt, krijgt het Mercatorplein een grondige facelift.

In een voorstel aan de stadsdeelraad legt het bestuur vier varianten voor voor het opknappen van het Mercatorplein. In de meest eenvoudige variant wordt alleen het achterstallig onderhoud aangepakt en krijgt het plein weer dezelfde kwaliteit als bij de oplevering in 1998.

Het Dagelijks Bestuur stelt de deelraad echter voor om te kiezen voor de vierde en meest uitgebreide variant. Hierbij wordt de oostwand van het plein, die bij de vorige renovatie niet is meegenomen, grondig aangepakt waardoor alle wanden van het plein weer één geheel gaan vormen.

Een deel van de bedrijfsruimten in de Oostwand wordt aangepast en geschikt gemaakt voor nieuwe horecafuncties. Hiervoor stelt het stadsdeel 350.000 euro ter beschikking.

Ook de openbare ruimte wordt opnieuw ingericht en beter afgestemd op het gebruik, waarbij meer ruimte ontstaat voor terrassen en groen.

Bron: Amsterdam Metro d.d. 28-11-2005

Zie ook:
In gesprek met Arco Verburg, stadsdeelwethouder De Baarsjes (10-10-2005)Oproep!!!

Aan alle lichamelijk en verstandelijk gehandicapten, ouders of begeleiders, chronisch zieken en mensen met psychische stoornissen, ongeacht leeftijd, geslacht of afkomst; word lid van het GEHANDICAPTEN OVERLEG PLATFORM de Baarsjes i.o.

Eerste vergadering woensdagmiddag 7 december, Mercatorplein 49, tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Daarna op iedere eerste woensdagmiddag van de maand.


nieuwspagina