Baarsjes Actueel - Week 1

1 januari t/m 7 januari 2007


Nieuwjaarsreceptie

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel De Baarsjes nodigt u hierbij van harte uit om op woensdag 10 januari 2007 aanwezig te zijn op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.

De receptie staat dit jaar in het teken van de uitreiking van de tweede Ymere-Baarsjesbeurs: 15.000 euro om een droom van een jongere waar te meken. Tijdens de receptie maakt burgemeester Job Cohen bekend wie de Ymere-Baarsjesbeurs 2007 heeft gewonnen. De receptie wordt gehouden van 17.00 uur tot 19.30 uur in de hal van het stadsdeelkantoor, Baarsjesweg 224.

Wij stellen het op prijs als u ons via e-mail
(wim.de.graaf@baarsjes.amsterdam.nl) wilt laten weten of u en met hoeveel personen u naar de receptie wilt komen. Graag ook vermelden namens welke organisatie u komt.

Namens het Dagelijks Bestuur en de organisatie van stadsdeel De Baarsjes wensen wij u een goede jaarwisseling.Baarsjes pakt taalachterstand aan

Alle peuters die in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes twee jaar worden, krijgen binnenkort het Eerste Van Dale Woordenboek cadeau.

Het stadsdeel reikt woensdag de eerste gratis exemplaren van het kinderwoordenboek uit aan drie kinderen die 1 januari hun tweede verjaardag vierden. Door het verstrekken van het woordenboek hoopt het stadsdeel taalachterstand weg te nemen bij kinderen en hun ouders. Het is de bedoeling dat ouders eruit voorlezen, zodat hun kind meer woordjes gaat leren en zo al een beetje voorbereid is op de voorschool. Ook wil het stadsdeel ouders met het project stimuleren hun kinderen op de voorschool te plaatsen.

De bestuurders vinden het belangrijk dat kinderen vroeg beginnen met het leren van Nederlandse woorden. Stadsdeel De Baarsjes geeft het voorleesboek drie jaar lang cadeau aan tweejarigen. 'Mijn Eerste Van Dale' bevat de eerste duizend woorden die kinderen moeten kennen voordat ze naar de basisschool gaan.

Bron: Metro d.d. 05-01-2007Westermoskee dubbel zo duur

De kosten voor de bouw van de Westermoskee vallen zeker twee keer hoger uit dan gedacht. In plaats van de geraamde 9 miljoen gaat men nu uit van liefst 18 miljoen euro.

De bouw van de Westermoskee ligt overigens al maanden stil, omdat woningcorporatie Het Oosten geen vertrouwen heeft in de voorzitter van de vereniging Westermoskee..

Bron: Metro d.d. 05-01-2007

Zie ook:
'Moskee staat er echt nog lang niet' (d.d. 10-11-2006)


nieuwspagina