Baarsjes Actueel - Week 40

1 oktober t/m 7 oktober 2007


Heropening speeltuin

Portefeuillehouder Godfried Lambriex opent op donderdag 18 oktober om 13.00 uur de vernieuwde speeltuin Mercator aan het Orteliuspad.

In de afgelopen weken is er hard gewerkt om alles op te knappen. De tokkelbaan en het watertoestel zijn gerepareerd. Er is een peuterhokje gekomen en ook de bankjes zijn opgeknapt. Kortom, er kan weer veilig worden gespeeld. Na de officiële opening kunnen kinderen hun hart ophalen met allerlei speelactiviteiten.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 03-10-2007Kinderen op de veegwagen

Kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen de Meidoorn, de Corantijn en de As-Siddieq gaan de komende weken een schoonmaakactie bij hun school houden.

Woensdag 3 oktober is de tweede actie op de Meidoorn in de Chasséstraat. De kinderen krijgen eerst een presentatie van de Milieupolitie over afval en de verwerking daarvan. Daarna gaan ze naar buiten om het geleerde in praktijk te brengen: vegen met bezems, maar ook met de veegwagen.

Portefeuillehouder stadsdeelwerken en milieu Ab Cherribi, die bij de eerste schoonmaakactie aanwezig zal zijn:'Op deze manier worden de kinderen zich bewust van de energie die het kost om achteloos weggegooide rommel op te ruimen. Het zou mooi zijn als ze zo meer respect voor hun omgeving krijgen en dat ook kunnen overbrengen aan mensen in hun omgeving.'

Bron: Weekblad De Echo d.d. 03-10-2007Voorarrest Üzeyir Kabaktepe opgeheven

Oud-directeur Üzeyir Kabaktepe van de Westermoskee is in afwachting van een mogelijke rechtzaak op vrije voeten gesteld. De rechtbank heeft zijn voorarrest maandag opgeheven.

De politie hield de veertigjarige Kabaktepe eind augustus aan op verdenking van verduistering, witwassen en wapenbezit. Volgens zijn advocate, Shulamith van der Hart, ontkent de oud-directeur de beschuldigingen. Volgens haar is er afgelopen weken 'overtuigend ontlastend materiaal' boven tafel gekomen.

De verdachte was tot november directeur van de beleggingsmaatschappij Manderen BV, die in opdracht van de Turkse organisatie Milli Görüs de Westermoskee in het stadsdeel De Baarsjes wil bouwen. Na een conflict binnen de organisatie moest hij het veld ruimen. Het nieuwe bestuur deed begin dit jaar aangifte tegen de oud-directeur. Hij zou als bestuurder van Manderen circa anderhalf miljoen euro hebben overgenmaakt naar rekeningen van zijn eigen ondernemingen.

Woningcorporatie Het Oosten, ook partner in het project heeft ondertussen beslag laten leggen op de goederen en banktegoeden van Manderen BV.
Manderen stapt naar de rechter om de beslaglegging weer ongedaan te maken.

Bron: Het Parool d.d. 02-10-2007

Zie ook:
Ex-baas Milli Görüs in de cel (d.d. 23-08-2007).


nieuwspagina