Baarsjes Actueel - Week 36

3 september t/m 9 september 2007


Baarsjesdag 2007

Kom ook naar Baarsjesdag 2007. Ontdek hoe sportief je bent!

Op zaterdag 8 september is het weer Baarsjesdag! Op deze dag kunt u zien wat er allemaal bij buurtorganisaties in de Baarsjes te doen is. Er is een vrijwilligersmarkt met veel informatie over sport en gezondheid, een speurtocht voor kinderen, een fitnesstent, sportieve workshops op een mini sportveld en de Baarsjes Vrijwilligersprijs wordt uitgereikt. Ook kunt u in gesprek met de wethouders van het stadsdeel! Op het podium is muziek voor jong en oud, afgewisseld met optredens van buurtorganisaties. De dag wordt gepresenteerd door Jihad Alariachi (meiden van Halal) en vindt plaats op het Mercatorplein van 12 tot 17 uur.

Wie wint de Baarsjes Vrijwilligersprijs?
Het meest succesvolle en bijzondere project dat het afgelopen jaar in de Baarsjes heeft plaats gevonden, verdient de Baarsjes Vrijwilligersprijs. Een prijs van 500 euro, een beker en natuurlijk de eer! Er zijn zeer uiteenlopende projecten aangemeld. Taalprojecten, ontmoetingsprojecten tussen jong en oud, culturele projecten en onderwijsprojecten. De jury, bestaande uit Derya Kaplan, gemeenteraadslid voor de PvdA, Wilma van Bossé, van Stichting Beheer Mercatorplein en Jan Voskamp, regiodirecteur van Ymere Wonen West, heeft de zware taak een winnaar uit te kiezen.


Ella Arps, winnaar van de Baarsjes Vrijwilligersprijs 2006. (Foto: Ingrid Ferwerda d.d. 16-09-2006)

Programma
Podium
12.00 Opening Baarsjesdag 2007 door stadsdeelvoorzitter Arco Verburg gevolgd door Taalbom, taalles op muziek
12.30 ‘Sportieve’ talenten van diverse buurtorganisaties. Onder meer: peuterdans, aerobics, talentenjacht voor jongeren, Meer bewegen voor Ouderen, Chinese dans
13.30 Heavenly Creature, meezingen met Amsterdamse krakers
14.00 ‘Sportieve’ talenten van diverse buurtorganisaties. Onder meer: gospelrap, streetdance, talentenjacht voor jongeren.
15.00 Rivelino, funky hip hop beats
15.45 Uitreiking Baarsjes Vrijwilligersprijs 2007
16.15 Band krijgt kinderen, swingende afsluiter voor jong en oud

Op het plein
Vrijwilligersmarkt met veel informatie over de activiteiten van buurtorganisaties. Spreekuur van wethouders van de Baarsjes. Veel informatie over gezond eten en bewegen.
Speeddebating, fitnestent, speurtocht voor kinderen, oosterse loungetent met filmpjes over vrijwilligerswerk in de Baarsjes, kunst uit de buurt, springkussen en veel andere kinderactiviteiten.
Mini sportveld met dames- en herenvoetval, tennisclinic, salsa dansworkshop, bal hooghouden.

In het Rembrandtpark
Rembrandtparkloop van 14.00 tot 17.00 uur, fitness, opblaas attracties voor kinderen. Fietsles voor vrouwen.

Ontdek hoe sportief je bent! Dit jaar organiseert Vrijwilligerscentrale Amsterdam de Baarsjesdag samen met ICP Advies. We hebben de Baarsjesdag de titel ‘Ontdek hoe sportief je bent!’ gegeven en willen op allerlei manieren laten zien dat het vrijwilligerswerk tal van mogelijkheden biedt om sportief bezig te zijn. Ook willen we vrouwen van allochtone afkomst laten zien wat vrijwilligerswerk hen kan bieden.

Informatie: Vrijwilligerscentrale Amsterdam, 020-5301220 of www.vca.nu.

De Baarsjesdag wordt georganiseerd door de Vrijwilligerscentrale Amsterdam i.s.m. ICP Advies in opdracht van stadsdeel De Baarsjes.Muziekfeest, braderie, taptoe en Keurmerk Veilig Ondernemen

Op zondag 9 september om 14.00 uur is de feestelijke ondertekening van het Keurmerk Veilig Ondernemen in de Jan Evertsenstraat hoek Vespuccistraat.

Tijdens het grote muziekfeest zal de ondertekening plaats vinden van de overeenkomst die is aangegaan door de samenwerkende parijen: Stadsdeel De Baarsjes, Politie, Brandweer en Winkeliersvereniging Winkelcentrum Berlage Passage.
Iedereen is welkom om deze feestelijke gebeurtenis bij te wonen en een toepasselijk aandenken te ontvangen.

Vele winkels open op zondag 9 september.WijkSteunpunt Wonen opent

Wijksteunpunt Wonen op het Columbusplein 1 gaat op woensdag 5 september van start. Het steunpunt is er voor bewoners van De Baarsjes en Bos & Lommer. Om 15.00 verzorgen portefeuillehouders Ab Cherribi en Jeroen Broeders de opening.

In totaal worden zes nieuwe wijksteunpunten geopend. De drie punten die al langer bestonden, houden open dag. In oktober komen er nog drie steunpunten bij, zodat er straks twaalf Steunpunten Wonen zijn. Op 5 september wordt ook de website www.wswonen.nl gelanceerd.

De Wijksteunpunten doen wat voorheen de huurteams deden en meer. Ze geven voorlichting en juridisch advies, verlenen actieve ondersteuning aan bewoners en signaleren ontwikkelingen. De medewerkers van de wijksteunpunten gaan de wijk in om te weten wat daar speelt en proberen mensen te motiveren om voor hun belangen op te komen en actief te worden.

De centrale stad betaalt in 2007 71.500 euro per stadsdeel voor de wijksteunpunten. Afhankelijk van de inzet en het bereik van de wijksteunpunten krijgen ze in 2008 dit bedrag nogmaals uitgekeerd. De stadsdelen financieren ook een deel.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 05-09-2007


nieuwspagina