Baarsjes Actueel - Week 49

3 december t/m 9 december 2007


Politiecursus voor bewoners

Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg kruipt dinsdagavond 11 december in de huid van quizmaster. Dan reikt hij aan 17 betrokken Baarsjesbewoners het Burgeracademie-certificaat uit. Tenminste als zij Verburgs vragen juist weten te beantwoorden...

De Burgeracademie is een initiatief van Stichting Dock en de politie. De deelnemers (mannen én vrouwen met verschillende nationaliteiten) aan de Burgeracademie maken excursies naar de meldkamer en het trainingscentrum van de politie. Zij leren hoe de politie werkt en hoe zij de politie kunnen helpen. Als huiswerk krijgen zij de opdracht buurtfoto's te maken van veilige en onveilige situaties.

De feestelijke uitreiking van het certificaat vindt plaats in Club La Rainbow aan de Van Speijkstraat 65, onder de poort. Vanaf 18.00 uur kunnen belangstellenden binnenlopen voor ontvangst met Hollandse en Marokkaanse thee. Om 18.30 uur begint officieel de uitreiking. Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg, Dock-directeur Jan Hoefsloot en de politie-districtschef commissaris Van der Hulst houden ieder een korte toespraak. Vervolgens krijgen de cursisten hun certificaat overhandigd. Daarna kan iedereen genieten van een internationaal buffet.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 07-12-2007Nieuwe broedplaats in De Baarsjes

Een vleugel van de leegstaande St. Augustinusschool wordt vanaf januari 2008 gebruikt als ‘kunstenaarsbroedplaats’. Stadsdeel De Baarsjes wilde het gebouw aan de Orteliusstraat 15 een functie geven tot de herontwikkeling van de locatie over anderhalf jaar start.

Via Bureau Broedplaatsen van de gemeente Amsterdam is in oktober contact gelegd met SMART Projectspace. De broedplaats SMART Projectspace op het WG-terrein in Oud-West barst uit haar voegen en was dringend op zoek naar tijdelijke uitbreiding van werkruimte. Beide partijen hebben snel kunnen handelen, waardoor er nu een huurcontract vanaf 1 januari 2008 klaarligt.

Het stadsdeel voert een actief beleid voor de ontwikkeling van plekken voor kunst en cultuur. Zo is van 2002 - 2005 de voormalige Edelsmedenschool onder de naam Het VoorBeeld in gebruik geweest als broedplaats. Hieruit is Meneer de Wit voortgekomen, het centrum voor kunst en cultuur op de kop van de Witte de Withstraat, dat in november feestelijk werd geopend.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 07-12-2007Art & Dinnerwalk in De Baarsjes

Kunst bewonderen, lekker eten en betaalbare kunst kopen (leuk kerstcadeau)? Het kan op zaterdag 8 en 15 december bij enkele galeries in De Baarsjes.

Zij organiseren dan de 1e Art & Dinnerwalk. Het diner vindt plaats op vier verschillende plekken: start om 18.30 uur in galerie MLB (Witte de Withstraat 32A) met een lichte amuse, soep in galerie De Stoker, de hoofdmaaltijd in eetcafé Art’Centre en koffie met iets lekkers in Galerie Ei op de Admiraal de Ruijterweg. Twintig kunstenaars hebben gezorgd voor een visueel feestje: in de Witte de Withstraat branden de lichtjes en zijn er mooie etalages te bewonderen. Het 4-gangendiner kost € 22,- inclusief 2 drankjes en is grotendeels vegetarisch. Reserveren bij MLB: stuur naam en tel.nr. (max. 2 personen per aanmelding) naar m.boel@planet.nl.

Meer informatie over de Art & Dinnerwalk:
www.destoker.nl.


nieuwspagina