Baarsjes Actueel - Week 6

5 februari t/m 11 februari 2007


Open Huis Het Sieraad

Op zaterdag 10 februari is er Open Huis in Het Sieraad, Postjesweg 1. De entree is gratis.

  De voormalige Edelsmedenschool is grondig gerenoveerd en biedt onderdak aan de afdeling Volwasseneneducatie van het ROC van Amsterdam, de Frank Sanders Musical Academie, horeca, kunstenaars en kleine ondernemers. Aan de Kostverlorenvaart komt een prachtig Grand Café met terras.

Woningcorporatie Ymere zal ter gelegenheid van de opening een publicatie uitbrengen. Daarin wordt aandacht besteed aan de verbouwing en aan de nieuwe bestemming van het gebouw. Maar er wordt ook ruimschoots teruggeblikt op het verleden van de Edelsmedenschool.

Zaterdag 10 februari is er van 10.00-16.00 uur Open Huis met o.a. rondleiding, expositie pand en geschiedenis, live-acts, sier-, speur- en raadtocht, presentaties ROC van Amsterdam en zelf sieraden maken.

Zie ook: Het Sieraad
Westermoskee komt in Duitse handen

De Westermoskee komt in handen van het Duitse hoofdkantoor van de Turksislamitische organisatie Milli Görüs. Dat blijkt uit een geheim contract, dat in handen van KRO Reporter is gekomen.

Stadsdeel De Baarsjes en woningbouwvereniging Het Oosten hadden juist met de moskeevereniging Aya Sofya (onderdeel van Milli Görüs Noord Nederland) afgesproken dat de moskee onafhankelijk zou blijven van het hoofdkantoor van Milli Görüs in Keulen. Dat staat namelijk als zeer conservatief bekend. Het project staat al maanden op losse schroeven vanwege de vrees voor een niet-liberale koers van de moskee.

Bron: AT5 d.d. 04-02-2007

Zie ook:
Stadsdeel voert druk op over bouw moskee (d.d. 17-01-2007)Baarsjesborrel

Dag allemaal! De volgende Babo zal op 15 februari weer losbarsten.

Natuurlijk in Café Knibbel Knabbel Knuisje in de Jan Evertsenstraat 143 vanaf 20:30 uur.
Tot dan!! Groetjes

Eva, Rike, Chantal en Fleur
www.baarsjesborrel.nl


nieuwspagina