Baarsjes Actueel - Week 2

8 januari t/m 14 januari 2007


Gratis cursus 'Politiek Betrokken'

Verander uw buurt en begin daar vandaag mee. De deelraad van De Baarsjes betrekt bewoners actief bij de politiek. Daarom biedt het stadsdeel inwoners van De Baarsjes een gratis cursus ‘Politiek Betrokken’ aan. Als zij een goed plan hebben om de buurt te verbeteren dan kunnen zij daar nú iets aan doen.

In vijf avonden wordt uitgelegd hoe de lokale politiek werkt. Cursisten spreken met raadsleden, de Griffier en een actievoerder. Zo leren zij hoe ze onderwerpen op de politieke agenda kunnen krijgen. Aan het einde van de cursus dienen deelnemers een eigen burgerinitiatief in dat in de raadsvergadering wordt behandeld.

De eerste cursus Politiek Betrokken, begin 2006, leidde tot twee burgerinitiatieven. Een voorstel om de taken van parkeerbeheer uit te breiden en een voorstel voor een consultatiebureau voor ouderen. Het laatste voorstel is momenteel in behandeling bij de stadsdeelraad.

Inwoners van De Baarsjes kunnen zich voor de gratis cursus aanmelden vóór 21 januari 2007 op:
griffie@baarsjes.amsterdam.nl, onder vermelding van naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Meer informatie over de cursus: 020 - 58 92 431.

Locatie: Stadsdeelkantoor De Baarsjes, Baarsjesweg 224.
Data: 22 januari, 5 en 19 februari, 27 maart en 2 april
Tijd: 19.30 tot 22.00 uur
Organisatie: Stadsdeel in samenwerking met Instituut voor Publiek en Politiek

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 10-01-2007Diefstal Illuseum

Het nieuwe jaar begon niet zo goed voor galerie Illuseum dat gevestigd is in de Witte de Withstraat. Een inbreker stal een fiks bedrag en een 17" Apple Powerbook waarin informatie stond die onontbeerlijk is voor de zaak.

De galerie hoopt op steun zodat het mogelijk wordt met het Illuseum door te gaan en vraagt om een (kleine) donatie.
Storten kan op Postbank # 6740970 o.v.v. Stichting La Quinta Essentia (iLLUSEUM), Amsterdam.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 10-01-2007Larbi Ahmed Salah wint 2e 'Ymere-Baarsjes'beurs

Larbi Ahmed Salah is de winnaar geworden van de tweede Ymere-Baarsjesbeurs. Burgemeester Job Cohen maakte dit bekend op woensdag 10 januari tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van Stadsdeel De Baarsjes.

Larbi Ahmed Salah is de meest beloftevolle jongere in De Baarsjes van het afgelopen jaar, zo schrijft de jury in haar rapport. Met zijn zeventien jaren heeft hij al verscheidene rollen gespeeld en barst van het acteertalent. Met de gewonnen € 15.000 wil Larbi acteerlessen volgen. Ook wil hij een eerste film maken: een documentaire over grote gezinnen in De Baarsjes.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 11-01-2007


Foto: Ingrid Ferwerda d.d. 10-01-2007Straatrover Hoofdweg

Een agente heeft in haar vrije tijd een straatrover gearrresteerd op de Hoofdweg.

De dief probeerde een koffer uit een fietstas te trekken, maar de eigenaresse bood teveel verzet. De 18-jarige verdachte werd geholpen door vier anderen die op de uitkijk stonden. Nadat het te lang duurde om de koffer te bemachtigen liepen de vijf mannen weg. De agente achtervolgde de vijf mannen en wist met hulp van haar gealarmeerde collega's de vijf te arresteren.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 10-01-2007


nieuwspagina