Baarsjes Actueel - Week 50

10 december t/m 16 december 2007


Christmas Carols in bieb

In de bibliotheek aan het Mercatorplein worden zaterdag 15 december Christmas Carols gezongen.

Het koor Amicore treedt op vanaf 15.00 uur. De toegang is gratis.
Dit koor, onder leiding van dirigenten Jan Willem Dienske en Floor de Wijs, zingen Engelse, Franse en Nederlandse kerstliedjes. Het koor heeft 25 leden en heeft nog plaats voor bassen en tenoren.
Voor meer informatie: Mw. A.M. van de Fliert,
am.vandefliert@planet.nlMeer licht

In de Witte de Withstraat wordt zaterdag 15 december het kunstevenement 'Meer licht' gehouden.

Om 17.00 uur wordt bij Witte de Withstraat 91 gestart met een wandeling langs de verlichte locaties.

Programma:
Witte de Withstraat 91: Guadalupe, vuurspuwen, hapjes en drankjes, op nummer 150: Nina Rave maakt een foto van ieders wens in lichtslang (www.ninarave.com). Drink thee op straat met Hiske Sterk van de Ready Maids. Op Witte de Withstraat 156 verzorgt Cindy Schriekenberg een Kerst-Karaoke in de Wasserette. Op nummer 128: Café Restaurant ArtÇentre (www.artcentre-amsterdam.nl.
Alles is gratis, behalve eten en drinken.'Kaarsjes in de Baarsjes' in de De Jeruzalemkerk

De Jeruzalemkerk aan het Jan Maijenplein in De Baarsjes organiseert 24 december a.s. een Kerstdienst 'Kaarsjes in de Baarsjes' waar de hele buurt voor wordt uitgenodigd.

Op
http://www.kaarsjesindebaarsjes.nl kunt u meer informatie vinden.Digitaal panel

Het digitale bewonerspanel is gegroeid van ruim 200 naar 350 leden.

Het stadsdeel heeft in september alle leden van het panel opgeroepen om vrienden, familie en/of collega's die wonen of werken in De Baarsjes lid te maken van het digitale bewonerspanel. Als minstens twee uitgenodigde personen zich daadwerkelijk registreerden, ontving de aanmelder een VVV Irischeque van 10 euro. Vanwege het succes van de actie wordt die nu verlengd tot en met 2 maart 2008. Ieder panellid kan (opnieuw) meedoen aan de actie.
Zie:
http://www.baarsjes.nl/panel.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 12-12-2007Vacature Coördinator Juni Kunstmaand 2008

Juni Kunstmaand maakt voor de zesde keer de schatkamer van kunst en cultuur in het stadsdeel De Baarsjes zichtbaar aan de buitenwereld. Eén maand lang kunnen alle Amsterdammers in de weekenden en op woensdagmiddag naar kunst en cultuur in De Baarsjes kijken, luisteren en, wanneer mogelijk, er aan deelnemen.

Het festival biedt een breed platform aan allerlei artistieke uitingen; van kindertekeningen tot performancekunst en van rapmuziek tot design. Alle onderdelen van het festival worden georganiseerd door de culturele instellingen in het stadsdeel zoals galeries, kunstenaars, het jongerenwerk, scholen en verenigingen.

Voor de opzet, organisatie en coördinatie van het festival zijn wij op zoek naar een coördinator Juni Kunstmaand.
Deze festivalcoördinator is, onder andere, verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een strategisch plan van aanpak, de werving van deelnemers, het onderhouden van het deelnemersnetwerk, het samenstellen van de programmering en het opzetten van het strategische communicatieplan. Daarnaast zal de festivalcoördinator de planning en het budget bewaken.

Wij zoeken
Een enthousiast en ondernemend persoon met:
-een talent voor organiseren, coördineren en netwerken,
-aantoonbare ervaring met het organiseren van festivals en evenementen,
aantoonbare ervaring op het gebied van communicatie en PR,
Hbo/Academisch werk- en denkniveau,
affiniteit met kunst en cultuur.

Wij bieden
Een uitdagende, zelfstandige functie waarin veel ruimte is voor eigen creativiteit. Het stadsdeel biedt een aanstelling voor bepaalde tijd, van 15 januari 2008 t/m 30 juli 2008. Voor deze periode geldt een honorarium van € 20.000.

Geïnteresseerd?
Neem dan contact met ons op en vraag de volledige opdrachtformulering aan. Stuur vervolgens uw CV en Plan van Aanpak naar het volgende adres:

Stadsdeel De Baarsjes
t.a.v. Trix Berkhof 
Postbus 9410
1006 AK Amsterdam


e-mail: t.berkhof@baarsjes.amsterdam.nl
tel: 020- 5892 555Chassébuurt terug naar vroeger

Winkeliers in de Chassébuurt krijgen 50% van de kosten terug als ze hun winkelpui in de oude staat terugbrengen.

Deze subsidie was als proefproject in de Witte de Withstraat gestart en bleek een groot succes. In enkele maanden tijd zijn nagenoeg alle winkelpuien aangepakt. Het stadsdeel breidt de regeling nu uit naar de rest van de Chassébuurt. Tot 2010 krijgen winkeliers die hun pui herstellen een bijdrage tot 5000 euro.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 13-12-2007Subsidie voor vrijwilligerswerk

Het Dagelijks Bestuur trekt komend jaar 150.000 euro uit voor de subsidiering van vrijwilligerswerk.

Zo is er bijvoorbeeld 30.000 euro beschikbaar voor organisaties die een duidelijke voorbeeldfunctie hebben. En 45.000 euro voor eenmalige en terugkerende evenementen met meer dan 100 deelnemers. Verder zijn er subsidies voor eenmalige kleine projecten, voor bestuurskosten en voor het bekostigen van cursussen voor vrijwilligers.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 13-12-2007


nieuwspagina