Baarsjes Actueel - Week 7

12 februari t/m 18 februari 2007


Westermoskee niet van de baan

De reportage op KRO's Report over het geheime contract dat Van Manderen BV tekende met het duitse conservatieve Milli Görüs leidde tot verhitte discussies vorige week. Bijna was de Westermoskee voorgoed van de baan. Het Oosten wilde een kort geding aanspannen, maar trok maandag de zaak tegen de beleggingsmaatschappij van Milli Görüs op het laatste moment toch nog in.

'We willen met elkaar verder', aldus de woordvoerder van Het Oosten. In het weekend is intensief overleg gevoerd met alle betrokken partijen om de moskee te redden. 'Er zijn miljoenen in dit project geïnvesteerd, het is onacceptabel als dit in rook opgaat.'Fatih Dag blijft voorzitter van Milli Görüs alhoewel hij niet beloofd de gevraagde liberale koers te varen.

Milli Görüs, De Baarsjes en Het Oosten hebben nieuwe afspraken in een overeenkomst vastgelegd. 'Er is voor Het Oosten een bevredigende oplossing gevonden, zonder dat één van de partijen schade lijdt', aldus de woordvoerder.

Dinsdag legde stadsdeelvoorzitter Arco Verburg in de raad verantwoording af waarom hij de raad niet inlichtte over dit geheime Van Manderen BV-contract. Hij was hiervan twee weken op de hoogte.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 14-02-2007

Zie ook:
Nog steeds impasse bij Westermoskee (d.d. 12-02-2007)


Foto: Ingrid Ferwerda d.d. 06-05-2005Baarsjes: trambestuurder mishandeld

Een 45-jarige man is dinsdagavond aangehouden op de Jan van Galenstraat in stadsdeel De Baarsjes nadat hij een trambestuurder had mishandeld en bedreigd op de Admiraal de Ruijterweg.

De man wilde tot twee keer toe meerijden met een ongeldig vervoersbewijs. De bestuurder van de tram had de man de eerste keer al de toegang geweigerd. De tweede keer werd de bewuste man agressief. Hij sloeg de trambestuurder in het gezicht.
De politie kon de man later aanhouden op de Jan van Galenstraat. De man is inmiddels verhoord en in verzekering gesteld.

Bron: AT5 d.d. 14-02-2007Nog steeds impasse bij Westermoskee

Na een weekend vol van crisisoverleg is er nog steeds geen oplossing voor de impasse rond de Westermoskee.

Woningbouwvereniging Het Oosten, stadsdeel de Baarsjes en Milli Görüs zijn wel nog steeds in overleg over de toekomst van de moskee. Het Oosten wil het project alleen hervatten als Milli Görüs een liberale koers gaat varen. Ook eist de woningcorporatie dat voorman Fatih Dag opstapt. Milli Görüs lijkt dat definitief niet te willen. Als de verschillende partners in het project er niet uitkomen stapt Het Oosten maandagmiddag naar de rechter. De moskee lijkt dan van de baan.

Bron: AT5 d.d. 12-02-2007

Zie ook:
Westermoskee komt in Duitse handen (d.d. 04-02-2007)


nieuwspagina