Baarsjes Actueel - Week 46

12 november t/m 18 november 2007


Nieuw cultuurpodium voor De Baarsjes en Amsterdam

Het onderkomen van Meneer de Wit, centrum voor kunst, cultuur en ontwikkeling is helemaal klaar. Aan het reeds bestaande deel aan de Witte de Withstraat zijn nu de ruimtes op de kop van de Witte de Withstraat (voorheen Conrad meubels) en aan de Baarsjesweg (voorheen garage Groeneveld) toegevoegd.

Op donderdag 22 november is de feestelijke opening in aanwezigheid van portefeuillehouder kunst Mirjam Smeels en stadsdeelvoorzitter Arco Verburg. De opening wordt gevolgd door een gratis toegankelijk feestweekend van vrijdag 23 tot en met zondag 25 november. Er zijn exposities, dansdemonstraties en workshops (tango, flamenco, acteren/improvisatie), La Peña met live flamenco- en tangomuziek, rondleidingen, een talkshow, kinderprogramma, klassieke muziek en natuurlijk een groot feest. Het volledige programma is te zien op
www.meneerdewit.com.

Meneer de Wit is ontstaan in de oude edelsmedenschool aan de Postjesweg, tegenwoordig het prachtig gerestaureerde ‘Het Sieraad’. Nu is Meneer de Wit verhuisd naar de overkant en gegroeid naar een gebouw vol creatieve industrie. Het onderkomen is mogelijk gemaakt met subsidies van het stadsdeel, Ymere en het Europese fonds Urban 2.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 16-11-2007Bromfietsers rijden onder invloed

Een 45-jarige bromfietsbestuurder uit Amsterdam is woensdagavond in de Marco Polostraat in De Baarsjes betrapt op het rijden onder invloed.

De man was een half uur eerder door agenten gewaarschuwd en kreeg ook een rijverbod. Niet lang daarna ging hij toch rijden waarna hij werd aangehouden. Een ademanalyse op het politiebureau wees op een promillage van 1,75.
Ook een 43-jarige man ging in de fout. Op het Nassauplein bestuurde hij onder invloed van drank eveneens bromfiets. Beiden moesten hun rijbewijs inleveren. Ook kregen ze een rijverbod en een procesverbaal.


Bron: AT5 d.d. 15-11-2007


nieuwspagina