Baarsjes Actueel - Week 33

13 augustus t/m 19 augustus 2007


Sportveld op Riva-terrein

Nu de bouw van woningen en moskee op zich laat wachten, legt De Baarsjes samen met woningcorporatie Het Oosten een tijdelijk sport- en spelterrein op een deel van het voormalige Riva-terrein aan.


Foto: Y.P. Nota

Aan de Kostverlorenvaart komt een geasfalteerd voetbalveldje en wordt een grote zandbak neergezet. De werkzaamheden beginnen deze week; 30 augustus volgt de feestelijke opening. Sportbuurtwerk organiseert dan een voetbaltoernooi en bewoners worden uitgenodigd voor een buurt-BBQ.

Bron: Staddeel De Baarsjes d.d. 17-08-2007Hennep in De Baarsjes aangepakt

In stadsdeel de Baarsjes in Amsterdam is een derde opruimdag geweest. Op maandag 13 augustus heeft de politie in samenwerking met brandweer, Openbaar Ministerie, Continuon en Belastingdienst zeven verdachte panden bezocht in het kader van de actie 'Stop Hennep Thuisteelt'.

Via de speciale tiplijn van de politie: Meld Misdaad Anoniem waren zeven verdachte panden aangemeld. Drie panden bleken ‘besmet’. In één van de drie stond een aantal moederplanten (voor wietstekjes); twee andere panden bleken door de eigenaren in allerijl ontruimd.
Eerder werden twee wietplantages ontmanteld (in totaal 1100 planten) en trof de ontruimingsploeg vier al ontruimde woningen aan.

Het stadsdeel laat hennepkwekerijen ontmantelen op kosten van de overtreder. Politie en stadsdeel rollen kwekerijen op en het Openbaar Ministerie vervolgt de verdachten. Het energiebedrijf sluit de stroom af en verwijdert de meter.
De Belastingdienst controleert of de inkomsten uit de kwekerij aan de Belastingdienst zijn opgegeven. Zo niet, dan moet alsnog belasting worden betaald. Daarnaast wordt de kweker zo mogelijk ook strafrechtelijk vervolgd.

Bron: Blik op Nieuws d.d. 14-08-2007


nieuwspagina