Baarsjes Actueel - Week 29

16 juli t/m 22 juli 2007


Fietsprobleem AH Postjesweg aangepakt

Fietsen die midden op de stoep geparkeerd staan en de doorgang blokkeren. Voor mensen die langs de Albert Heijn aan de Postjesweg willen is dit een bekend fenomeen.

Stadsdeel De Baarsjes en de Albert Heijn gaan dit fietsprobleem aanpakken. Het stadsdeel zorgt voor extra fietsrekken aan de gevel van de winkel. Klanten die hun fiets hinderlijk plaatsen zullen hierop worden aangesproken door gemeentelijke toezichthouders en personeel van deze Albert Heijnvestiging.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 18-07-2007Oplichter Jan Maijenbuurt

Een niet zo slimme oplichter is maandag 9 juli in de Jan Maijenbuurt door de mand gevallen.

De man belde aan en deed zich voor als medewerker van een elektriciteitsbedrijf. Een 80-jarige bewoonster liet de man binnen. Hij liep de hele woning door en zette een achterdeur en raam open. De bewoonster vertrouwde het niet en vroeg de man zijn naam en het telefoonnummer van het bedrijf De man verliet de woning. Het opgegeven telefoonnummer bleek vals te zijn.

Later die dag rond half zeven kwam dezelfde man terug en vertelde nu dat hij van De Belastingdienst was. De bewoonster zou nog geld tegoed hebben. Zij liet de man niet binnen en belde onmiddelijk de politie. De oplichter ging er vandoor en is nog spoorloos.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 18-07-2007Dode door schietpartij in Amsterdam

Een nog onbekende man is maandag in Amsterdam-West om het leven gekomen door een schietpartij.

Het incident vond rond 16.30 uur plaats op de Hoofdweg in stadsdeel De Baarsjes. De politie trof de man aan in de tuin van een uitzendbureau voor de bouw, aldus een woordvoerster.

Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij korte tijd later aan zijn verwondingen overleed. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor. De zegsvrouw wist nog niets over de toedracht te vertellen.

Bron: Nieuwnieuws.nl d.d. 17-07-2007


nieuwspagina