Baarsjes Actueel - Week 38

17 september t/m 23 september 2007


De fiets en anders niets!

Op de komende autovrije zondag op 23 september, staat het Mercatorplein in het teken van de fiets met de manifestatie: De fiets en anders niets!

Van 13.00 tot 17.00 uur is er van alles te zien en te doen dat te maken heeft met fietsen. Er is onder andere een demonstratie van het BMX-team (crossfietsen) en van eenwielers, een trikerparcours voor kinderen en een gratis Baarsjestour met de fietstaxi.

Fietsen kunnen gegraveerd en gepimpt worden. De autovrije zondag is de feestelijke afsluiting van de landelijke 'Week van de Vooruitgang'. In de hele stad zijn activiteiten en evenementen. Informatie hierover staat op www.autovrijedag.amsterdam.nl. De fietsmanifestatie op het Mercatorplein wordt georganiseerd door stadsdeel De Baarsjes en Stichting Beheer Mercatorplein.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 19-09-2007Digitaal parkeren

Vergunninghouders in De Baarsjes hoeven voortaan niet langer de parkeervergunning achter hun autoruit te plakken.

De parkeervergunningen worden vanaf 1 oktober digitaal. vanaf die datum controleren parkeerwachters aan de hand van nummerborden of geparkeerde auto's een vergunning hebben. Vergunninghouders ontvangen wel elk half jaar een brief waarin wordt vermeld dat hun parkeervergunning weer een half jaar wordt verlengt. Meer informatie is te vinden op www.parkerenindebaarsjes.nl, of via het PCH-servicenummer 0900-202 7070.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 19-09-2007Subsidie camera's

Horecaondernemers en eigenaren van overvalgevoelige winkels kunnen sinds kort een beroep doen op de door het stadsdeel in het leven geroepen subsidieregeling Cameratoezicht.

Onder overvalgevoelige winkels worden sigarenwinkels, postagentschappen, videotheken, avondwinkels en juweliers verstaan. Aanvragers kunnen vijftig procent van de aanschafkosten van een camerasysteem terugkrijgen, met een maximum van vijfhonderd euro. Aanvragen kunnen schriftelijk tot en met 31 december 2007 bij het stadsdeel worden ingediend. Informatie: www.baarsjes.amsterdam.nl/ondernemen.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 19-09-2007Krakers weg uit Bruinsma-pand

De krakers van het voormalige gelddepot van de geliquideerde hashhandelaar Klaas Bruinsma moeten op 10 oktober zijn vertrokken, zo heeft de rechter onlangs bepaald.

Eigenaar Attica Immo wil het pand op de Hudsonstraat 80, binnendoor verbonden met een woning aan de Magelhaenstraat, splitsen, verbouwen en verkopen. Het verweer van de krakers dat ook de nieuwe eigenaren criminelen zijn, heeft de rechter niet serieus genomen.

De voornamelijk Spaanse krakers hebben het Bruinsma-pand zo'n vier maanden geleden met hun vier honden betrokken. Het was een herkraak; twee jaar ervoor was het pand al gekraakt door twee Nederlandse mannen. Zij wisten indertijd niet dat zij de voormalige uitvalsbasis van Bruinsma gingen bewonen. Na het zien van het dikke, kogelwerende glas, de sauna en de jacuzzi kregen zij vermoedens. De aannemer wist hen via de rechter eruit te krijgen met bouwplannen als argument. Die verbouwing werd uitgesteld omdat de eigenaar erop gokte dat ook het buurtpand leeg zou komen. De nieuwe bouwvergunning is inmiddels verleend.

Bron: Metro d.d. 17-09-2007


nieuwspagina