Baarsjes Actueel - Week 51

17 december t/m 23 december 2007


Raadsleden delen appelflappen en oliebollen uit

Oudere Baarsjesbewoners kunnen volgende week vrijdag, 28 december, rekenen op een appelflap. Leden van stadsdeelraad De Baarsjes gaan die dag op pad om Baarsjesbewoners op leeftijd in de Hudsonhof, de Bestevaer, Nieuw Vredenburgh en bij het WMO-loket een appelflap of oliebol aan te bieden.

De voltallige stadsdeelraad omarmde afgelopen dinsdag dit voorstel van de VVD. In een motie vroeg de VVD aan de deelraadsleden om, net als vorig jaar, de groep ouderen in het stadsdeel een warm hart toe te dragen, zeker in deze donkere en soms eenzame dagen rond Kerst en Oud & Nieuw. De deelraadsleden gaan daarom op vrijdag 28 december ‘er op af’ om de ouderen in de Hudsonhof, de Bestevaer, Nieuw Vredenburgh en bij het WMO-loket een appelflap of oliebol te geven en een praatje te maken. Tien raadsleden hebben zich inmiddels voor het initiatief aangemeld.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 21-12-2007Verlenging contract beheer Mercatorpleingarage

Stadsdeel De Baarsjes verlengt het beheercontract met Parkeer Combinatie Holland bv (PCH) voor de ondergrondse garage op het Mercatorplein voor drie maanden, tot 1 april 2008.

Per 1 januari is het stadsdeel de eigenaar van de garage, die op dit moment nog in beheer is van PCH. Het stadsdeel heeft voor het beheer een offerte aangevraagd bij Parkeergebouwen, een gemeentelijke dienst. De komende drie maanden worden gebruikt om te bekijken of de offerte van Parkeergebouwen marktconform is.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 21-12-2007

'Aangenaam, Ahmed', filmpremiere op nieuwjaarsreceptie

De Baarsjes organiseert donderdag 10 januari een bijzondere nieuwjaarsreceptie: om 18.30 uur gaat de nieuwste film van Larbi Ahmed Salah in premiere: Aangenaam, Ahmed; het leven van een jongere in De Baarsjes.

Salah was de winnaar van de YmereBaarsjesbeurs 2007. Met het prijzengeld heeft hij nu een film gemaakt.
De nieuwjaarsreceptie – in aanwezigheid van wethouder Kunst en Cultuur Carolien Gehrels - begint donderdag 10 januari om 17.00 uur in Het Sieraad (Postjesweg 1).


nieuwspagina