Baarsjes Actueel - Week 8

19 februari t/m 25 februari 2007


Hennepplantage ontdekt door storing

In de Van Rensselaerstraat in De Baarsjes heeft de politie woensdag een grote hennepplantage ontdekt en ontmanteld dankzij een stroomstoring.

Monteurs van het energiebedrijf stuitten op een bijzonder hoog stroomverbruik in het bewuste pand. Bewoners klaagden over het veelvuldig doorslaan van de stoppen. Daarop werd de politie ingeschakeld.
In het pand werd een illegale kwekerij met bijna 700 planten aangetroffen. De plantage is ontmanteld, de gevaarlijke stroomvoorziening is hersteld. Het elektriciteitsbedrijf heeft aangifte gedaan.

Bron: AT5 d.d. 22-02-2007Verdachte schietpartij voor rechter

De 36-jarige man die april vorig jaar zijn zwager op de Postjesweg in stadsdeel De Baarsjes doodschoot moest donderdag voor de rechter verschijnen.

Aan het incident is een jarenlange familieruzie vooraf gegaan. Naast de schutter stond ook nog een ander familielid voor de rechter wegens betrokkenheid bij de schietpartij. De twee hadden die avond met het slachtoffer afgesproken voor een verzoeningsgesprek, maar dit liep volledig uit de hand.
De officier van justitie heeft 14 jaar cel tegen beide verdachten geëist.

Bron: AT5 d.d. 22-02-2007Koolmonoxidemelder redt gezin

Een gezin uit de Marco Polostraat had donderdag lichte verschijnselen van koolmonoxidevegiftiging. Het gezin werd gewaarschuwd door de koolmonoxidemelder in hun woning.

De bewoners hebben direct daarna de brandweer gealarmeerd. Twee kinderen, een van acht maanden en een van drie jaar, zijn voor controle op koolmonoxidevergiftiging overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer meette een verhoogd percentage koolmonoxide. Gewaarschuwd ambulancepersoneel onderzocht de ouders en kinderen ter plekke maar besloot de kinderen voor verder onderzoek naar het ziekenhuis te vervoeren. De brandweer heeft de woning geventileerd totdat er geen koolmonoxide meer gemeten werd. De bewoners mogen de geiser niet gebruiken totdat er een deskundige naar heeft gekeken.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 21-02-2007Overvaller verjaagd

Een medewerker van een snackbar aan de Willem de Zwijgerlaan heeft gisteravond een overvaller weten te verjagen door een plank naar de insluiper te gooien.

De overvaller stapte rond tien uur, met een mes in de hand, de snackbar binnen. Dit weerhield de medewerker er niet van om de ongewenste 'klant' op eigen wijze weg te jagen. De dader sloeg vervolgens op de vlucht.

Bron: De Telegraaf d.d. 21-02-2007Vrijetijdscentrum van Speijkstraat

De huissleutels van het nieuwe vrijetijdscentrum aan de buurtjongerenwerkers van De Combinatie worden vrijdag door wethouder Ab Cherribi overhandigd.

Vanaf die dag wordt het centrum aan de Van Speijkstraat verder ingericht.
De opening van het vrijetijdscentrum en de erbij gelegen natuurspeeltuin Plan West is gepland voor 21 maart. Op die dag krijgt het centrum ook zijn nieuwe naam. Na de officiële opening biedt De Combinatie een uitgebreid activiteitenprogramma aan voor Baarsjesbewoners van 0-23 jaar.

De feestelijke sleuteloverhandiging staat om 17.00 uur in de agenda. Bij de uitnodiging aan de omwonenden zat een zakje zomerbloemenzaad met de oproep de bloemetjes buiten te zetten ter ere van het nieuwe centrum.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 21-02-2007


Maquette van de natuurspeeltuin in aanbouw


nieuwspagina