Baarsjes Actueel - Week 34

20 augustus t/m 26 augustus 2007


Het Facet

Op de hoek van de Witte de Withstraat en de Postjesweg komt het nieuwe woongebouw Het Facet met onder andere veertig appartementen.

De appartementen worden verkocht. De prijzen zijn nog niet bekend, maar een indicatie is er wel: de grootste appartementen op de bovenverdieping hebben een richtprijs van 3,5 ton.Het Facet in De Baarsjes wordt een bijzonder project op een bijzondere plek. Meest opvallend is dat de veertig appartementen worden gebouwd volgens het principe van de Amsterdamse School, de voor de hoofdstad zo kenmerkende architectuur uit het begin van de vorige eeuw. De architectuur mag dan ‘ouderwets’ zijn, de veertig appartementen en maisonnettes voldoen vanzelfsprekend helemaal aan de eisen van deze tijd. Er is een keus uit een appartement of maisonnette met twee-, drie of vier kamers. De oppervlakte varieert van 63 tot 118 vierkante meter. De bouw start binnenkort en nu al kan op de speciale website www.hetfacet.nl worden ingeschreven. De verkoop start officieel dit najaar en de oplevering staat voor 2009 op stapel.

Bron: Metro d.d. 22-08-2007Man gewond na klap met pistool

Een nog onbekende man is woensdagavond gewond geraakt toen hij door een straatrover met een pistool werd geslagen. De man is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van de politie verkeert het slachtoffer niet in levensgevaar.

De beroving vond plaats in de Jan Evertsenstraat in het stadsdeel De Baarsjes. Na de overval gooide de verdachte het pistool weg in de buurt en vluchtte hij een woning binnen. De politie is met een arrestatieteam naar de woning tussen de Witte de Withstraat en de Admiralengracht gegaan en kon de verdachte korte tijd later aanhouden. Het pistool werd door de politie gevonden.

Bron: Het Parool d.d. 23-08-2007De Baarsjes Zomerkampioenschappen

De grote finale van De Baarsjes Zomerkampioenschappen speelde zich afgelopen zaterdag 18 augustus af op het Mercatorplein.

De winnaars van het Geuzen-, Columbus-, Jan Maijen-, Pieter v/d Does-, Paramaribo- en Corantijnplein streden tegen elkaar om de felbegeerde zomerkampioenschappenbeker 2007. Daarnaast was er voor alle anderen kinderen een fun & fit parcours te doorlopen. Deelnemers konden na afloop meedoen aan een loterij waarbij 15 voetballen werden verloot door Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg.
Dit sportevenement werd georganiseerd door het Stadsdeel De Baarsjes i.s.m. buurtjongeren van De Stichting Beheer Mercatorplein.Foto en tekst: Alain Klein


nieuwspagina