Baarsjes Actueel - Week 4

22 januari t/m 28 januari 2007


Kat uit De Baarsjes Afslankkampioen

De Amsterdamse kat Jerry uit stadsdeel De Baarsjes is uitgeroepen tot de Afslankkampioen van het Jaar. Jerry versloeg in de finale acht honden en een kat.

De wedstrijd werd georganiseerd door Hill's Pet Nutrition in samenwerking met een aantal dierenartsen. Ze hopen met de verkiezing bazen van honden en katten bewust te maken van de problemen rond overgewicht bij huisdieren.
Jerry, een Europese korthaar, verloor in een jaar tijd de helft van zijn gewicht. De kat krijgt een half jaar gratis voer, zijn baasje ontvangt een reischeque ter waarde van 1000 euro.

Bron: AT5 d.d. 27-01-2007Strenge horecacontroles De Baarsjes

In stadsdeel De Baarsjes zijn donderdagavond grootschalige controles in de horeca uitgevoerd. In bijna alle van de 24 gecontroleerde horecabedrijven was wel iets niet in de haak, aldus het stadsdeel vrijdag.

Het stadsdeel voert een zero-tolerance beleid. Bij de controle van donderdag werd onder andere beslag gelegd op goederen ter waarde van 13.000 euro. Volgens het stadsdeel werden er ook twaalf vreemdelingen aangetroffen.

De horecacontrole is uitgevoerd door de politie in samenwerking met verschillende instanties.

Bron: AT5 d.d. 27-01-2007Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg blogt

Op dit weblog doet hij verslag van zijn observaties.

Bekijk de wereld door de ogen van de voorzitter en geef uw mening:
http://arcoverburg.blogspot.com/.Baarsjes eigenaar Mercatorpleingarage

De Baarsjes is sinds deze maand eigenaar van de Mercatorpleingarage. Het stadsdeel heeft de ondergrondse garage tien jaar na oplevering terug kunnen kopen van de huidige beheerder en exploitant PCH.

De aankoop geeft het stadsdeel meer vrijheid bij het verrichten van aanpassingen, maar ook bij het bepalen hoe de garage gebruikt wordt. Zo kan de gezichtsbepalende entree (‘het ezelsoor’) van de garage verwijderd worden als onderdeel van de vernieuwing van het Mercatorplein, en kan de garage makkelijker worden ingezet bij parkeeracties van het stadsdeel, bijvoorbeeld goedkopere plaatsen aanbieden aan bezoekers van de Jan Evertsenstraat tijdens de herprofilering dit jaar.

De parkeergarage telt 210 parkeerplaatsen. PCH blijft voorlopig de beheerder van de garage.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 11-01-2007


nieuwspagina