Baarsjes Actueel - Week 30

23 juli t/m 29 juli 2007


Geldhond vindt half miljoen euro

Begin juli hebben twee geldhonden van de Douane een half miljoen euro aangetroffen tijdens een inval in een confectiebedrijf in de wijk De Baarsjes in Amsterdam.

De actie vloeide voort uit een onderzoek van de Belastingdienst Amsterdam. Aan inval werkten een aantal diensten samen waaronder: politie, Arbeidsinspectie, Dienst werk en inkomen en de Douane met de twee honden Boy en Tara. Tijdens deze actie is door de geldhonden een bedrag van bijna een half miljoen euro aan bankbiljetten aangetroffen in plastic zakken en schoenendozen die tussen de kleding en de rollen stof verstopt zaten. Het geld is door de Justitie in beslaggenomen en afgevoerd.

De politie Amsterdam-Amstelland heeft twee verdachten opgepakt. De Belastingdienst heeft derdenbeslag gelegd op het geld en gaat een onderzoek instellen. De Arbeidsinspectie gaat tegen de werkgever een boeterapport opmaken vanwege het in dienst hebben van illegalen.

Bron: Blik op Nieuws d.d. 23-07-2007Het Grote Mercatorplein Kinderfeest

Voor de 7e keer georganiseerd door Stichting Beheer Mercatorplein e.o.(SBM). Zaterdag 28 juli 2007 van 13.00 - 17.00 uur. Gratis en op eigen risico.

Hier volgt een greep uit ons luchtkussenspektakel:
* Tobbedansen met glijbaan, eindigt in en een bassin met 3000 liter water
* Luchtkussen replica, 12 meter hoog van de Mount Everest voor de stoutmoedigsten
* Acro Bungee Jumping voor alle leeftijden
* Speelkasteel uitsluitend voor elfen en trollen
* Instappertje vanaf twee jaar
* Een 8 meter hoge Giraffe en Maya de Bij voor onze dierenliefhebbers en 'De Levende Sjoelbaan"

Het Grote Mercatorplein Kinderfeest is een van de circa dertig evenementen die SBM dit jaar op en rond het Mercatorplein en in de Jan Evertsenstraat organiseert er is n.l. altijd wat te doen in De Baarsjes!.


nieuwspagina