Baarsjes Actueel - Week 26

25 juni t/m 1 juli 2007


Meerdere gewonden bij vechtpartij

In een woning aan de Admiralengracht in de Baarsjes heeft de politie donderdagavond twee bewusteloze mensen aangetroffen. Eerder die avond was een andere man al uit het raam gesprongen.

Volgens de politie hebben de mannen een overdosis drugs binnengekregen. Ze zijn met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Eén van de mannen ligt nog op de intensive care.

Wat er zich precies in het huis heeft afgespeeld, blijft onduidelijk. Wel heeft de politie twee mannen aangehouden, die op dat moment ook in de woning aanwezig waren. Alle personen hebben de Poolse nationaliteit.

Bron: AT5 d.d. 29-06-2007Wietteler betaalt ontruimen

Hennepkwekers in De Baarsjes moeten tegenwoordig zelf opdraaien voor de kosten als hun kwekerij ontruimd wordt. Daarna volt strafrechtelijke vervolging.

Doordat het stadsdeel opdracht geeft voor de ontruiming, kunnen de kosten via bestuursdwang worden verhaald. De politie heeft die mogelijkheid niet.
De Baarsjes is sinds half juni in samenwerking met de energiebedrijven en de Belastingdienst bij wijze van experiment begonnen wietkwekerijen op te sporen en te ontmantelen. De proef loopt tot eind augustus. Andere stadsdelen zullen mogelijk hetzelfde doen.

Inmiddels zijn in De Baarsjes vier kwekerijen ontmanteld en zijn vier woningen aangetroffen die de teler net zelf had ontruimd. In alle gevallen was er sprake van fraude met electriciteit.
Hennepkwekerijen kunnen veel schade veroorzaken. Vaak is er sprake van lekkage en schimmelvorming. Ook kan brand uitbreken door gerommel met de electra. Al die schade kan nu, net als de kosten van de ontruiming, worden verhaald op de teler.

Bron: Het Parool d.d. 27-06-2007BaarsjesBorrel

Op donderdag 28 juni is er weer een nieuwe BaarsjesBorrel

Donderdag 28 juni vanaf 21.00 uur gaan we weer aan het bier, Café Edel is deze avond the place to be, het is een nieuwe zaak die een paar maanden geleden open is gegaan en is gevestigd in de voormalige Edelsmedenschool bij de brug over de Kostverlorenkade (Hoofdweg/Witte de Withstraat).
Ken je nog meer leuke mensen in De Baarsjes, nodig ze dan uit voor de volgende BaarsjesBorrel.

Groeten,

Rogier
biertje@baarsjesborrel.nlMilli Görüs verspeelt kans op moskee

Milli Görüs heeft de laatste mogelijkheid om een moskee in de Baarsjes te bouwen, voorbij laten gaan. Vrijdag liep de termijn af waarop de moskeevereniging woningbouwcorporatie Het Oosten kon uitkopen.

Milli Görüs heeft niets van zich laten horen.

Projectontwikkelaar Manderen BV van Milli Görüs kon zich tot vrijdag voor 7,5 miljoen euro losmaken uit het project. Die mogelijkheid is nu van de baan. Het was volgens een woordvoerster van Het Oosten het eerste scenario dat samen met burgemeester Job Cohen was uitgewerkt om uit de huidige patstelling te komen. Het Oosten wil nu de moskeevereniging uitkopen en werkt aan een bod. Volgens de woordvoerster zal dat rond de 2,7 miljoen euro liggen. Of de moskeevereniging daarmee akkoord gaat, is de vraag. Milli Görüs was niet bereikbaar voor commentaar.

Het Ontwikkelingsbedrijf van de Gemeente Amsterdam is een incassoprocedure begonnen tegen de Turkse organisatie. Milli Görüs blijkt een achterstand te hebben bij het betalen van de erfpacht voor het terrein. Het Oosten wil nu zo snel mogelijk beginnen met de bouw van de meer dan honderd woningen en de parkeergarage op het terrein dat al jaren braak ligt.

Bron: Het Parool d.d. 26-06-2007

Zie ook:
'De maar is vol' d.d. 30-05-2007.Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg blogt

Op dit weblog doet hij verslag van zijn observaties.

Bekijk de wereld door de ogen van de voorzitter en geef uw mening:
http://arcoverburg.blogspot.com/.


nieuwspagina