Baarsjes Actueel - Week 40

29 september t/m 5 oktober 2008


Dag van de dialoog

Op dinsdag 4 november vindt in Amsterdam de Dag van de Dialoog plaats. Ter voorbereiding op deze dag worden er voor bewoners uit stadsdeel De Baarsjes dialoogtrainingen aangeboden voor tafelgespreksleiders.

Dit jaar is het gespreksonderwerp: 'In beweging komen'. Belangrijke uitgangspunten voor de dialoog zijn dat er geen teorieën maar ervaringen uitgewisseld worden en dat de mensen elkaar niet te hoeven overtuigen maar elkaar vragen stellen en luisteren. Tafelgesprekleiders begeleiden de gesprekken en hebben de coördinatie over de dialoogtafel.

De training is geschikt voor mensen die het interessant vinden om met buurtbewoners een dialoog te voeren en/of het interessant vinden om het gesprek te begeleiden. De trainingen worden verzorgt door Nieuw Trivium. De trainingen vinden plaats op dinsdag 14 en 21 oktober van 17.00 tot 21.00 uur in BuurtPunt Mercator-Admiralenbuurt aan de Vasco da Gamastraat 17 huis. Aanmelden kan tot 9 oktober via Gaytri Ramphal van Stichting DOCK, tel. 06-18044425, gramphal@dock.nl.Na 30 jaar uitgebakken

Bakkerij Waal op de Willem Schoutenstraat 53 sluit zaterdag 4 oktober zijn zaak. Meer dan dertig jaar voorzag Waal de buurt van vers brood. De renovatie van hun blok was een mooi moment om er een punt achter te zetten.

Buurtbewoners besloten tot een afscheidsfeestje, zaterdag om 12.15 uur. Mirjam Smeels, portefeuillehouder Economische Zaken, komt de bakker bedanken voor zijn bijdrage aan de buurt.

 
Mirjam Smeels op het afscheidsfeest (Foto's: Ingrid Ferwerda d.d. 04-10-2008).Sportparty

Iedere week is er Sportparty. Kinderen van zeven tot en met twaalf jaar kunnen gratis meedoen aan verschillende sportieve activiteiten.

Elke woensdag van 14.30 uur tot 16.30 uur in Sporthal Blauw-Wit aan de Joos Banckersweg 18a.Gratis winkelen

Weggeefwinkel Level2Give, sinds kort gevestigd aan de Jan Evertsenstraat 10, is op zoek naar tweedehands spullen voor haar winkel. De spulllen worden gratis uitgegeven aan mensen met een minimaal inkomen in Amsterdam.

Ze zijn op zoek naar heren- en kinderkleding (dameskleding is al ruim in voorraad), klein meubilair, klein huishoudelijk goed, woonaccessoires en apparatuur. Bij grote hoeveelheden worden de goederen opgehaald. Zelf brengen kan dagelijks van 09.00 tot 12.00 uur.
Meer informatie is te verkrijgen via telefoonnummer 020-4125627.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 01-10-2008Expositie

In bibliotheek Mercatorplein zijn tot en met 31 oktober de olieverfschilderijen van de 76-jarige autodidact Henk van Ingen te zien.

Hij schildert met zijn linkerhand op canvasboard in hoofdkleuren. Met deze hoofdkleuren zijn alle andere kleuren samen te stellen. Zijn onderwerpen zijn net zo klassiek als zijn stijl van schilderen: stillevens, landschappen, dieren en bloemen. Zijn werken zijn uiterst vriendelijk geprijsd. De expositie is te bezichtigen tijdens openingsuren van de bibliotheek.
Bibliotheek Mercatorplein, Mercatorplein 89, tel. 020-6126574.


nieuwspagina