Baarsjes Actueel - Week 10

3 maart t/m 9 maart 2008


Herinrichting Slatuinenweg

Stadsdeel De Baarsjes organiseerd op donderdag 6 maart een tweede informatieavond over de herinrichting van de Slatuinenweg.

Het stadsdel is met de opmerkingen van de bewoners tijdens de eerste informatieavond aan de slag gegaan. De nieuwe ontwerpen worden tijdens de informatieavond besproken. Bewoners, ondernemers en omwonenden zijn welkom.
Donderdag 6 maart, 19.30 uur. De Krijtmolen, Baarsjesweg 167.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 05-03-2008


Foto: Ingrid Ferwerda d.d. 14-09-2004Witte de Withplein

Halverwege de Witte de Withstraat ontstaat langzaamaan het Witte de Withplein.

Na oplevering van het nieuwe Admiralenblok ontstaat halverwege de Witte de Withstraat extra openbare ruimte in de straat. Deze ruimte wordt al enkele jaren in projectplannen het ´Witte de Withplein´ genoemd. Het Dagelijks Bestuur van De Baarsjes stelt deze naam nu officieel vast voor het plein.

De komende tijd wordt met de Chassébewoners en -ondernemers een traject gestart waarin iedereen met ideeën voor de inrichting van het nieuwe plein kan komen. Over een jaar moet het definitieve ontwerp voor het plein klaar zijn.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 05-03-2008Inbrekers aangehouden

Dankzij een oplettende buurtbewoner heeft de politie in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 februari twee inbrekers aangehouden.

De mannen van 19 en 22 jaar probeerden in te breken in een winkel aan de Jan Evertsenstraat. Een derde persoon wist te ontkomen. De getuige hoorde dat de winkelruit werd ingegooid en belde daarop de politie. Toen de agenten ter platste kwamen probeerden de verdachten zich te verschuilen in een portiek. De getuige dirigeerde de politiemensen naar de schuilplaats waar de twee zijn aangehouden.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 05-03-2008


nieuwspagina