Baarsjes Actueel - Week 6

4 februari t/m 10 februari 2008


Mon Ami exit

In overleg met huurder en eigenaar heeft stadsdeel De Baarsjes nachtcafé Mon Ami uitgekocht.

De horecaonderneming, gevestigd in een woonblok aan de Witte de Withstraat, zorgt al jaren voor overlast in de buurt. De horeca-bestemming op het pand vervalt ten gunste van woning- of bedrijfsruimte.

Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg: `Dit is goed nieuws voor de buurt; Mon Ami was het meest ovrlastgevende café in De Baarsjes. Wij zetten in op goede en veilige horeca en hebben daarin nu weer een volgende stap gezet.`

Bron: Weekblad De Echo d.d. 06-02-2008Gratis consult

Ouderen in De Baarsjes kunnen het komende jaar gratis een consult aanvragen bij het Ouderen Consultatiebureau.

In eerste instantie was afgesproken dat Baarsjesbewoners een eigen bijdrage van 15 euro voor het consult moesten betalen. Die eigen bijdrage zal echter drempelverhogens werken, zo vreesde de VVD, vooral voor ouderen die alleen moeten leven van de AOW. De deelraad stemde daarom vorige week in met het afschaffen van de eigen bijdrage in het komende jaar.

Bij het Ouderen Consultatiebureau kunnen ouderen vanaf zestig jaar terecht voor het testen van hun gezondheid.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 06-02-2008Beleid jongeren

Stadsdeel De Baarsjes legt het jongerenbeleid voor aan jongeren.

Het beleid, getiteld Investeren in Talent, is in overleg met de jongeren opgesteld. Ze kunnen reageren op het eerste concept door te stemmen op een groot aantal stellingen uit het beleid. Stemmen kan op donderdag 7 februari tussen 17.00 en 19.00 uur op het stadsdeelkantoor, Baarsjesweg 224.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 06-02-2008Eerste rookvrije coffeeshop

Coffeeshop Boerejongens aan de Baarsjesweg is de eerste rookvrije coffeeshop van Nederland.

Eigenaar Martijn van Bennekom kon niet wachten tot 1 juli, de datum waarop in heel Nederland de horeca rookvrij moet zijn. Het roken van sigaretten en joints is er met ingang van 1 februari verboden. Klanten kunnen bij Boerejongens nog wel gewoon terecht om marihuana te kopen, maar dat moeten ze dan thuis oproken. Van Bennekom heeft aangegeven dat hij zich nu gaat richten op het schenken van koffie.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 06-02-2008Arco Verburg op de koffie

Tenminste één keer per week wil stadsdeel voorzitter Arco Verburg op bezoek bij een bewoner in de buurt.

Verburg: Om elkaar beter te leren kennen. En om verhalen te horen. Wat houdt bewoners bezig? Wat gebeurt er op straat? Wat gaat goed? Ik hoop dat de gesprekken mij voeden en inspireren om mijn werk nog beter te doen. Ik wil dat De Baarsjes een plek blijft waar mensen zich thuisvoelen.

Iedereen die ook weleens een bakkie wil doen met de stadsdeelvoorzitter, kan zich inschrijven op www.baarsjes.amsterdam.nl, of neem contact op met het bestuurssecretariaat van stadsdeel De Baarsjes, 589 2440

Bron: Weekblad De Echo d.d. 06-02-2008


nieuwspagina