Baarsjes Actueel - Week 32

4 augustus t/m 10 augustus 2008


Olympische Spelen De Baarsjes

Niet alleen China staat deze zomer in het teken van de Olympische Spelen. Ook stadsdeel De Baarsjes doet mee.

Van 9 tot en met 23 augustus worden er op diverse pleinen in De Baarsjes allerlei Olympische sporten beoefend. De Spelen sluiten af met een spetterende finale op het Mercatorplein. Jurriaan Otto van Sportbuurtwrk: 'Deze Olympische Spelen zijn erop gericht de jeugd te laten bewegen en ze bekend te maken met Olympische sporten. Bijna alle onderdelen die ook in China worden gedaan, staan in De Baarsjes op het programma. Er kunnen atletiekonderdelen worden gedaan en er kan onder andere worden gezwommen, gekanood en geworsteld. De kinderen die de voorrondes winnen, doen als VIP mee aan de finale'.

Komende zaterdag is het openingsevenement op het Mercatorplein. Dat duurt van 14.00 tot 19.00 uur. De Olympische vlam wordt dan ook ontstoken. OOk staat er die dag een fitnesspark van twaalf apparaten op het Mercatorplein. Kinderen kunnen op elk apparaat drie minuten aan de slag. Ze leren op deze manier wat je moet doen om een mini-Mars te verbranden. Aan het eind van de oefening krijgen ze als beloning een mini-Mars.

Op dinsdag 12 augustus staat de Olympische Baarsjes Bus van 15.00 tot 18.00 uur op het Columbusplein en op woensdag 13 augustus kunnen kinderen van 07.00 tot 12.00 uur zwemmen in Sportplaza Mercator. Diezelfde dag kunnen kinderen van 13 en ouder tussen 19.00 en 22.00 uur kanovaren vanaf de Postjeskade.

Tijdens de finale op 23 augustus op het Mercatorplein reikt wereldkampioen boksen Raymond Joval de prijzen uit. Kijk voor het volledige programma van de Olympische Spelen op http://www.baarsjes.nl/sport.Graffiti in De Baarsjes

Op tientallen plekken in De Baarsjes werd vorige week woensdag graffiti op straat gespoten.

De graffiti werd betaald door het stadsdeel. De 'kunstwerken' dienen ter promotie van de Baarsjes Olympische Spelen. Hiervoor werd het innovatieve 'GreenGraffiti' benaderd. GreenGraffiti spuit schone graffiti als reclame-uiting. De reclame wordt gemaakt met een sjabloon, water en een hogedrukreiniger.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 06-08-2008Mobiel zoek

Politie zoekt naar de mobiele telefoon van het 46-jarige slachtoffer van een dodelijke schietpartij in de James Cookstraat.

Die vond plaats in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 juli. De GSM is vermoedelijk vanaf de plaats van het incident meegenomen door een voorbijganger of getuige. Het gaat om een ZTE-toestel. De informatie op de telefoon is zeer belangrijk voor het onderzoek. De vinder kan contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Ook getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, wordt gevraagd contact op te nemen. uiteraard kan dit ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Bureau Districtrecherche West heeft de zaak in onderzoek.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 06-08-2008


nieuwspagina