Baarsjes Actueel - Week 37

8 september t/m 14 september 2008


Fietsen en varen op autovrije zondag

Zondag 21 september is de autovrije zondag, met door de hele stad 100 activiteiten op straat.

Ook in De Baarsjes zijn dit jaar verschillende evenementen: droomfietsen en eenwieleren op het Mercatorplein, een pieremagochelrace op de Admiralengracht en een informatief straatfeest over milieu en luchtvervuiling bij de Bestevaer in de Jan van Galenstraat. Twee evenementen worden georganiseerd door bewonersgroepen (BoomingBaarsjes en VanGalenVrachtwagenVrij), het fietsevenement op het Mercatorplein door Circus Elleboog en MeBike.

Het gebied binnen de ring A10 - daar hoort De Baarsjes ook bij - is van 10 uur 's morgens tot vijf uur 's middags grotendeels autovrij. Auto’s en motoren kunnen vanaf de ring A10 het autovrije gebied niet in, wel uit. De stad blijft goed bereikbaar met openbaar vervoer, taxi's en voor nood- en hulpdiensten. Voor alle weggebruikers geldt dus: blijf goed opletten op straat!
Meer informatie over bereikbaarheid en alle activiteiten is te vinden op www.autovrijedag.amsterdam.nl.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 05-09-2008Ideeën spuien over Witte de Withplein

De sloop van het Admiralenblok is op dit moment in volle gang. In 2010 staat op dezelfde plaats aan de Witte de Withstraat, tussen de Van Kinsbergenstraat en de Lodewijk Boisotstraat, een nieuw huizenblok: de Wending. Met voor de deur een nieuwe plein, het Witte de Withplein.

Donderdag 18 september is van 19.30 tot 21.30 uur een ontwerpatelier in Kunstencentrum Meneer de Wit (Baarsjesweg 202). Bewoners, ondernemers en geïnteresseerden kunnen hier ideeën spuien: hoe vinden zij dat het plein er uit moet gaan zien? Waar willen zij het plein voor gebruiken?

Portefeuillehouder Wonen Ab Cherribi: ‘We willen van het Witte de Withplein de huiskamer van de Chassébuurt maken; daarom is het belangrijk om de ideeën van mensen uit de hele buurt te horen, zodat het een plein van en voor iedereen wordt.’

Medewerkers van stichting Dock zijn vooraf al ideeën voor het plein aan het verzamelen. Op straat, of door specifieke doelgroepen te benaderen, zoals Turkse moeders uit de buurt, of jongeren. De ontwerper gaat na het ontwerpatelier met alle ideeën die verzameld zijn aan de slag: hij maakt één of meer schetsontwerpen. In november/december 2008 worden deze ontwerpen bij een volgende bewonersavond besproken.

Bron: Stadsdeel De Baarsjes d.d. 05-09-2008


nieuwspagina