Baarsjes Actueel - Week 24

9 juni t/m 15 juni 2008


EK in De Baarsjes

Stadsdeel De Baarsjes organiseert donderdag 19 juni zijn eigen Europees Kampioenschap voetbal op het Balboaplein (Oostenrijk) en het Columbusplein (Zwitserland).

Buurtbewonres kunnen zich inschrijven op www.baarsjes.nl/sport. Teams van minimaal vijf spelers kunnen zich inschrijven in drie categorieën. De hoofdprijs is een set tickets voor het Amsterdam Tournament in de Amsterdamse Arena. De Vasco da Gamastraat, die tussen de twee pleinen ligt, wordt ook helemaal in EK-sfeer opgetuigd.

Voor alle niet-voetballers is er een gezellig Oranje Buurtfeest met hapjes, drankjes en verrassende optredens.Klimaatcafé

De organisatie WISE organiseert op maandag 16 juni een voetbal-met-klimaatavond in Café Restaurant Edel.

Pittige discussies, interessante informatie en cabaret in Edel. In samenwerking met Edel biedt WISE alle gasten een driegangen 'klimaaltijd' aan voor vijftien euro. Tijdens het eten zijn er klimaatgesprekken. WISE voert campagne om meer mensen groene stroom te laten gebruiken.
Maandag 16 juni vanaf 18.00 uur. Café Restaurant Edel, Postjesweg 1.Drijvende diva

Op het water, bij het terras van Café Restaurant Edel, zingt sopraan Laura Stavinoha op zaterdag 14 juni een aria.

In een bijzondere jurk, gemaakt van paraplu's drijft ze op het water. De kostuuminstallatie is ontworpen en gemaakt door Victorine Pasman. Wanneer het regent zijn er paraplu's aanwezig voor het publiek, zodat de performance sowieso kan doorgaan.
Zaterdag 14 juni, om 17.00 en 20.00 uur. Café Restaurant Edel, Postjesweg 1.Antilliaanse muziek en literatuur

Sichting Simia Literario organiseert op zaterdag 14 juni in de bibliotheek een literair programma met verhalen, gedichten en muziek.

De stichting is een netwerk van Antilliaanse en Arubaanse dichters en schrijvers. De activiteit vindt plaats in het kader van Juni Kunstmaand. tijdens de Juni Kunstmaand organiseren zij ook een workshop poëzie. De toegang is gratis.
Zaterdag 14 juni om 16.00 uur in Bibliotheek Mercatorplein, Mercatorplein 89.Banden lekgestoken

In de Chasséstraat, de Jan evertsenstraat en de Orteliuskade zijn in de nacht van 5 op 6 juni de banden van zeker twintig auto's lekgestoken.

Het is nog niet duidelijk of er een verband is met de eerder lekgestoken autobanden in Oud-West, Noord, De Pijp en Oud-Zuid. De politie vraagt om verdachte situaties onmiddelijk te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 11-06-2008


nieuwspagina