Baarsjes Actueel - Week 11

10 maart t/m 16 maart 2008


“Baarsjes Kookt” in Art’Center

In het kader van Ruimte voor Contact organiseren de stichtingen ProSa en Drop Inn in 2008 een reeks bijeenkomsten waarin de “ontmoeting” centraal staat. Ontmoetingen tussen verschillende culturen, tussen jong en oud, kortom ontmoetingen in de wijk, met de wijk.

Om deze ontmoetingen te stimuleren worden verschillende activiteiten georganiseerd: gezamenlijk koken, discussiëren, sporten, dansen maar ook optredens en workshopsessies worden georganiseerd. De data van de bijeenkomsten worden vermeld op
www.baarsjesontmoet.hyves.nl.

De eerste bijeenkomst “Baarsjes Kookt” vindt plaats op zondag 16 maart aanstaande in Art’Center, Witte de Withstraat 128, van 16.00 tot 19.00 uur. Een groep jongeren zal voor deze bijeenkomst een maaltijd (voor) bereiden en serveren aan buurtbewoners zodat deze onder het genot van een maaltijd en een drankje elkaar (beter) kunnen leren kennen.
Aan de maaltijd zijn geen kosten verbonden en ook de eerste twee drankjes zijn gratis. Aanmelden kan op Baarsjesontmoet@live.nl.Octopus beschermt kinderen

Vier hoge kleurige 'octopuspalen' pronken voor de Joop Westerweelschool aan het Balboaplein. De vier palen zijn onderdeel van het verkeersveiligheidsproject rond de school aan het Balboaplein. Woensdag 5 maart werden de palen feestelijk onthuld.

De opvallende octopussen moeten verkeersdeelnemers erop attenderen dat ze extra voorzichtig moeten rijden. Ab Cherribi, portefeuillehouder Verkeer, nam samen met leerlingen, ouders en leerkrachten van de Joop Westerweelschool de palen in gebruik.


Foto: Ingrid Ferwerda d.d. 06-03-2008

De octopuspalen zijn hoge kleurrijke palen met bovenop een vrolijk gekleurde inktvis die de omgeving markeren waar weggebruikers extra voorzichtig moeten zijn en niet harder mogen rijden dan dertig kilometer per uur. Het project heeft als doel schoolkinderen veilig van en naar school te laten gaan.
Rondom het plein is met letters op de weg aangegeven dat dit een 'schoolzone' is en er zijn verkeersdrempels en zebrapaden geplaatst. enkele gemeenten in Nederland gebruiken de octopuspalen al.
Stadsdeel De Baarsjes wil met verschillende projecten de verkeersveiligheid rondom scholen verbeteren.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 12-03-2008Leukere café's in De Baarsjes gewenst

Cook, Edel en Confusion zijn enkele goedlopende café's in stadsdeel De Baarsjes.

Kennelijk smaken die naar meer, want het dagelijks bestuur gaat een notitie schrijven met voorstellen om 'hoogwaardige horeca' te stimuleren.
Vanaf half mei ligt de notitie ter inzage voor inspraak.

Bron: Amsterdams Stadsblad d.d. 12-03-2008Mislukte overval

Op een juwelier aan de Jan Evertsenstraat is woensdagochtend 5 maart een mislukte overval gepleegd.

Twee mannen sloegen met een moker de ruit van het pand in. Bij het zien van een politieagent vluchtten de mannen de winkel uit. Het tweetal ging ervandoor op een gereedstaande scooter. Deze werd enige tijd later aangetroffen op de Van Rensselaerstraat.
De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 12-03-2008


nieuwspagina