Baarsjes Actueel - Week 7

11 februari t/m 17 februari 2008


Octopusproject: veilig verkeer

Het stadsdeel wil de verkeersveiligheid rond scholen verbeteren. Als proef start in de omgeving van de Joop Westerweelschool het Octopusproject.

Portefeuillehouder Ab Cherribi: 'Kinderen hebben recht op een veilige straat. Daarom komen er hoge kleurige palen met bovenop een vrolijk gekleurde inktvis die de omgeving markeren waar weggebruikers extra voorzichtig moeten zijn, en niet harder mogen rijden dan 30 kilometer per uur. Rondom het plein wordt met letters op de weg aangegeven dat dit een 'schoolzone' is, en er komen verkeersdrempels en zebrapaden.'

De werkzaamheden rond het Balboaplein en de Joop Westerweelschool zijn vorige week gestart en duren ongeveer twee weken. Er komen extra verkeersdrempels en zebrapaden in de Cabotstraat, de Vasco da Gamastraat en de Balboastraat. Om het fietsen op de stoep tegen te gaan wordt een aantal fietsenrekken en invalidenopritjes verplaatst. Ook wordt een hekje geplaatst op de plek waar veel fietsers de stoep oprijden. De Octopuspalen worden op woensdag 5 maart feestelijk onthuld met de leerlingen van de Joop Westerweelschool.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 13-02-2008Chemokar

In de week van 18 tot en met 22 februari komt de chemokar huis-aan-huis langs in De Baarsjes.

De chemokar komt in elke buurt tussen 12.00 en 16.00 uur voor de deur langs om chemisch afval en kleine elektrische apparaten in ontvangst te nemen.
Dat gebeurt op maandag 18 februari in de Postjesbuurt, op dinsdag 19 februari in de Mercatorbuurt, op woensdag 20 februari in de Chassébuurt, donderdag 21 februari in de Jan Maijenbuurt/Admiralenbuurt en op vrijdag 22 februari in de Does-, Tromp- en Geuzenbuurt. Er wordt bij iedereen aangebeld.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 13-02-2008


nieuwspagina