Baarsjes Actueel - Week 33

11 augustus t/m 17 augustus 2008


Chinese draak opent Spelen

De Baarsjes waande zich afgelopen zaterdag voor even in Chinese sferen. Met een spectaculair optreden van een Chinese draak werden de Baarsjes Olympische Spelen geopend.

Daarna werden de onderdelen hordelopen, speerwerpen en sprinten door kinderen uit de buurt afgewerkt. Rap en trommelacts zorgden daarbij voor de muzikale omlijsting. Het volledige programma van de Spelen is te vinden op de website http://www.baarsjes.nl/sport. Het sportspektakel duurt nog tot en met 23 augustus.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 13-08-2008

  
Foto's: Alain KleinAikido

Op het Jan Maijenplein wordt zondag 17 augustus een Aikidodemonstratie gegeven.

Geïnteresseerden kunnen zo zien wat deze geweldloze Japanse verdedigingssport inhoudt. Ook kunnen ze meedoen aan een workshop. De Aikidodemonstratie duurt van 15.00 tot 17.00 uur. De deelname is gratis. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door stichting Drop Inn in het kader van het project 'Baarsjes ontmoet', mogelijk gemaakt door 'Ruimte voor Contact´. Meer informatie via info@stichtingdropinn.nl of 06-13237520.Computers naar goede doelen

Stadsdeel De Baarsjes vervangt een deel van zijn computerpark. Het stadsdeel schenkt op initiatief van een aantal ambtenaren 55 nog goede pc´s aan drie organisaties.

Dat zij de Lion Heart Foundation, Stichting Weeskinderen Indonesië Naar School en Stichting Happy Gunjur. De Lion Heart Foundation kan rekenen op 25 computers. Deze organisatie, onder andere actief in Sierra Leone, zet zich in om de medische zorg en economische ontwikkeling in ontwikkelingslanden duurzaam te verbeteren.

Stichting Weeskinderen Indonesië Naar School (WINS) krijgt tien computers en Stichting Happy Gunjur kan rekenen op twintig computers. Beide organisaties maken het mogelijk dat kinderen naar school kunnen en zo kans hebben op een betere toekomst.

Bron: Weekblad De Echo d.d. 13-08-2008Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg blogt

Op dit weblog doet hij verslag van zijn observaties.

Bekijk de wereld door de ogen van de voorzitter en geef uw mening:
http://arcoverburg.blogspot.com/.


nieuwspagina